Kripto madenciliğini durdurmak için ant içtiler! Komşu ülkede neler oluyor?

Kripto madenciliğini durdurmak için ant içtiler! Komşu ülkede neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son birkaç ay içinde ülkeler, kripto madenciliğinin ekonomileri üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle harekete geçmeye başladı. Harcanan muazzam enerjiden elektrik şebekeleri üzerindeki olumsuz etkilere kadar, kontrolsüz madencilik dünya genelinde, hükümetler için sorun anlamına geliyor. Buna en son örnek, Gürcistan oldu. Komşu ülke, vatandaşlarından kripto madenciliği faaliyetlerini durdurmalarını istemek için alışılmışın dışında bir yol izliyor.

İnsanlar, kripto madenciliğini durdurmak için ant içti

Gürcistan genelinde dolaşan habere göre, Svaneti bölgesindeki vatandaşlardan kripto madenciliği faaliyetlerini durdurmak için yemin etmeleri istendi. Bu, ülkenin enerji kıtlığıyla mücadele etmek için hükümetin aldığı önlemlerden sadece biri. Svaneti bölgesi 2000’den 2019’a kadar turistik yerler sayesinde gelir elde eden bir yer olmuştur.

Koronavirüs pandemisinin olumsuz etkileri nedeniyle, ülke 2020’de vatandaşlarını korumak için kapanmaya gitti. Ancak, geçen yılın sonundan bu yana işler yavaş yavaş toparlandı. Salgının sert gerçeklerinden kaçmak ve kâr elde etmek için ülke vatandaşları, kripto madenciliği ve Bitcoin’e yöneldi. Gürcistan yönetimi, bu madencilik faaliyetlerini ülkedeki elektrik sorunlarının ana nedeni olarak kabul etti.

Ülkeler madenci faaliyetlerini yasaklamaya devam ediyor

Ülkedeki yerel bir haber kuruluşunun paylaştığı bir videoya bakıldığında, vatandaşların bir kilisede kripto madenciliği faaliyetleri yürütmemeye yemin ettikleri görüldü. Bölgenin inanışlarına göre bu tür yeminler eden kimse yemini bozamaz. Svaneti bölgesi, kripto madenciliği nedeniyle ortaya çıkan sorunlarla sarsıldı. Birkaç ay önce, elektrik sağlayıcıları elektrik tarifelerini artıracaklarını söylerken, bölge sakinleri konuyla ilgili bir protesto başlatmıştı.

Bölgede madencilik için avantajlardan biri de elektriğin ücretsiz kullanılmasıdır. Bu durum, aynı zamanda ucuz veya bedava elektriğin olduğu birçok ülkede de geçerlidir. Başka bir bölge olan Mestia da madencilerin faaliyetleri nedeniyle azalan elektrik kalitesinden şikayet etti. Kosova, ülke genelindeki madencilik faaliyetlerini yasaklamak için cesur bir adım attı. Eskiden kripto madenciliğinde en aktif ikinci ülke olan Kazakistan da bu tür faaliyetleri yasakladı.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin