Kripto korsanı, hack saldırısının ardından varlıkları iade etti

Kripto korsanı, hack saldırısının ardından varlıkları iade etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz günlerde saldırıya maruz kalan Euler Finance, varlıklarına yeniden kavuşuyor. Kripto korsanı, hack saldırısında ele geçirdiği milyonlarca doları iade etti. Yaklaşık olarak 200 milyon dolar değerinde Ethereum ve DAİ, hacker tarafından Euler Finance platformuna verildi.

Euler Finance’ın önemli bir maddi saldırıya uğraması projeyi ve yatırımcıları mağdur etmişti. Bu ve buna benzer olayların sıkça yaşanması platformlara olan güveni de azaltıyor. Ancak bu seferki olayda iyi bir kripto korsanı karşımıza çıktı. Bilgisayar korsanı ani bir karar alarak hafta sonundan itibaren varlıkların iade sürecine başladı.

28 Mart Salı günü, Euler Finance’in 200 milyon dolarlık istismarının arkasındaki saldırgan, protokole fon iade sürecine başladığını duyurdu. Blok zincirinde gönderilen bir dizi mesajda özür mesajını da paylaştı.

Kripto korsanı ele geçirdiği varlıkları geri verdi

Blockchain verilerine göre, saldırgan son 12 saat içinde protokole 7.000 ETH ve 10 milyon dolar değerinde DAİ stablecoin gönderdi. Kripto korsanı ayrıca hafta sonunda Euler Finance platformuna 51.000’den fazla ETH göndermişti.

Saldırgan şimdi protokole 120 milyon dolardan fazla iade yaptı. Toplamda 200 milyon doları bulan bir iade gerçekleşti.

Euler Finance daha öncesinde korsanı yasal işlem yapmakla tehdit etmişti. Platform orta yolu bulmak adına fonlar karşılığında bilgisayar korsanına 1 milyon dolarlık bir ödül teklif etmişti. Tüm bu olayların ardından kripto korsanı pişman olarak iadesini şu sözlerle dile getirdi:

“Başkalarının parasını istemiyorum. İnsanlarını hayatını mahvettiğimi fark ettim. Aslında ben yatırımcılara kastetmedim. Yaşanılan süreçten dolayı gerçekten üzgünüm.”

coinspeaker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin