token listelemeleri
Kripto para borsaları Token listelemeleri ile servet kazanıyorlar

Kripto para borsaları Token listelemeleri ile servet kazanıyorlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir fintech analiz firması olan Autonomous Research tarafından yayımlanan makaleye göre, kripto para  borsaları, token listelemeleri için önerdiği ücretin geleneksel borsaların menkul kıymetler için teklif ettiğinden en az on kat daha fazla olduğunu iddia ediyor.

ICO Listeleyen kripto para borsaları yüksek komisyonlar kazanıyor

Kripto listelerinin altyapı sağlayıcıları, likidite yollarının oluşturulması söz konusu olduğunda para kazanmak adına bir fırsat olduğunu fark ettiler. Bilinen bir kripto borsasında bir ICO’yu listelemek, 1 ila 3 milyon dolar arasında bir bedele mal olabilir.

Nasdaq Sermaye Piyasası’ndaki başvuru ve giriş ücreti ise, 15 milyona kadar olan hissenin listelenmesi için yıllık ücretlerle birlikte yaklaşık 55.000 dolar kadar az bir tutarı buluyor.

Raporun yazarları, Bir borsada kripto tokenini listelemek için piyasa fiyatının yaklaşık 1 milyon dolar olduğunu söylüyorlar. Bu fiyat ilgili token için makul bir tutar olarak görülüyor. Hızlı bir likidite elde etme fırsatı için ise 3 milyon dolara yakın bir maliyetin gözden çıkarılmasını gerektiğinden bahsediyorlar.

Alıcılar, kolayca ticaret yapabileceklerini bildikleri taktirde, Tokenler daha cazip hale geliyor. Kısaca bir ICO’nun başarısı genellikle bir borsada listelenmeye başlamasıyla doğru orantılı olarak görülüyor.

Token listelemeleri ile 1 ila 3 milyon dolar arası kazanılabiliyor

Yazarlar, araştırmanın Telegram gruplarının içinde yer alan ve bilgisi olan kişilerle yapılan özel sohbetleri temel aldığını söylüyorlar. Ancak bu rakamların doğru olduğunu öne sürmek için sanayinin başka yerlerinde diğer seslere de kulak vermek gerekir.

Business Insider’a ait olan bir haberde ise,  bir altcoin geliştiricisi popüler bir mobil cüzdana entegre edilmek için 3,5 milyon dolarlık bir ücret teklif ettiklerini söylerken, geçtiğimiz ay bir ICO başına 1 milyon dolar kazanan kripto borsalarının bulunduğu bildirildi.

Rapor, bu astronomik ücretleri karşılayabilmek için girişimlerin projelerini aşırı finanse ettiğini iddia ediyor. Bu durum, bazı şirketlerin daha geleneksel kullanılan şirketlere kıyasla 10 kat daha fazla fonlama yapmasına neden oluyor.

Raporda bahsedilen iddialara göre, Blockchain kuruluşlarının bu yıl ICO’larda şimdiden 3 milyar dolardan fazla artış sağlaması, daha fazla güvenilirlik verebilecek olan yaklaşık 270 milyon dolarlık risk sermayesi döngüsü ile kıyaslandı.

Bu ICO’ları yöneten borsalar, kazançları azaltmıştır. 2017 yılında, Coinbase‘in 1 milyar dolar ve Binance’ın da 200.000 dolardan fazla kar elde ettiği bildiriliyor. Anlaşmalarda aracılık yapan danışmanların ise toplam anlaşmanın yaklaşık yüzde 5’inin üzerinde bir komisyon aldığı söyleniyor.

Şu anda, Kripto para borsası işleminin% 98’inden fazlası, Binance, Bitfinex, Okex ve Upbit gibi merkezi ağlarda gerçekleşmektedir. Ama astronomik ücretlerin aşağı çekilmesi konusunda bir umut var gibi duruyor. Örneğin,  Bisq gibi merkezi olmayan borsalar, merkezi borsaların fiyatının daha düşük miktarını teklif ederek benzer hizmetleri sunmayı vaat ediyor. Fakat bu tarz borsaların henüz gelişmekte olduğu görülüyor. Öyle gözüküyor ki bu astronomik ücretler, bir süre daha alınmaya devam edecek.

news.bitcoin

 

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve  Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin