Bu emeklilik fonu neden Bitcoin'e yatırım yaptı?
Bu emeklilik fonu neden Bitcoin'e yatırım yaptı?

Korku ve açgözlülük endeksi ile Bitcoin zincir içi ilişkisi keşfedildi – işte tuhaf gerçek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Korku ve açgözlülük, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri de dahil olmak üzere tüm piyasaların arkasındaki fiyat hareketini yönlendiren sadece iki temel duygudur.

Kripto para piyasası “korku ve açgözlülük” endeksi ile doğrudan eşleşen zincir üzerindeki Bitcoin ağ verilerinde tuhaf bir korelasyon keşfedildi. İşte bu bulgunun neden bu kadar çarpıcı olduğu ve yatırımcıların, traderların ve analistlerin verilerden hangi bilgileri toplayabileceği.

Bitcoin davranışları: Harcanmamış işlem çıktılarında korku ve açgözlülük görünüyor

Bitcoin, ağın ve kullanıcı tabanının davranış şekli benzersiz. Sonuç olarak, kripto para birimi ağının zincir üzerindeki ölçümlerini analiz etmek için toplam işlem sayısı, ne kadar para harcandığı ve çok daha fazlası dahil olmak üzere belirli araçlar geliştirilmiştir.

Veriler ayrıca harcanmamış işlem çıktısı (UTXO) gibi çok özel ve özelleştirilmiş bilgileri de içerir.

Spekülatif bir varlık olarak, başka hiçbir şey Bitcoin gibi davranmaz. Duyarlılıktaki değişimler fiyat hareketini aşırıya taşır. Sonuç olarak, piyasadaki korku veya açgözlülüğü izlemek için araçlar geliştirilmiştir.

İlginç bir şekilde, bir kripto analisti, kârdaki UTXO’ların yüzdesinin korku ve açgözlülük endeksiyle mükemmel bir şekilde eşleştiğini keşfetti.

Bu nedenle, veriler yalnızca 2018 yılına kadar geri gittiğinden beri, hepimiz korku ve açgözlülük endeksinin boğa piyasalarında nasıl göründüğünü merak ediyoruz.

Korku ve açgözlülük endeksindeki her zirve ve çukur, Bitcoin fiyat grafiği üzerine yerleştirilmiş UTXO verileriyle ürkütücü bir şekilde uyumludur. Veriler çok doğru bir şekilde eşleştiğinden, mevcut boğa piyasasında zamanlama zirveleri için potansiyel olarak inanılmaz derecede faydalı olabilir.

UTXO’lar geçmiş kripto döngülerinin kazançlarını sağlamak için ipuçları sağlıyor

Korku ve açgözlülük endeksi, ayı piyasası başladığında 2018’de başlatıldı. Endeks ayı piyasasında doğdu ve sadece birkaç kez gerçek açgözlülük noktasına ulaştı.

Bitcoin 2019’da açgözlülüğe ulaştığında, dipleri yeniden test etmek için keskin bir tersine çevirme gerçekleşti. O zamandan beri, Bitcoin korku ve açgözlülük endeksinde giderek yükseldi.

Araç piyasaya sürüldükten sonra korku ve açgözlülük endeksiyle çok iyi eşleşen UTXO verilerini kullanarak, önceki boğa piyasalarında korku ve açgözlülüğün nasıl ortaya çıktığını potansiyel olarak anlama fırsatı var.

2013 yılında, açgözlülükle beslenen iki büyük dürtü vardı ve bunu bir ayı piyasası izledi. 2017’de, boğa piyasası neredeyse tam bir yıl boyunca serbestçe hareket etti ve grafikte tümsekler üstüne çıkıntı bıraktı.

bitcoin

2017’de iki üçgen zirveyi takiben toplam beş büyük çıkıntı ortaya çıkıyor. Bu döngü sırasında, üçüncü bir üçgen şekilli tepe var. Ancak şimdiye kadar yalnızca bir tümsek var. Bu, Bitcoin’in zirveye ulaşmadan önce dört adede kadar yükseliş dürtüsüne sahip olabileceği anlamına mı geliyor?

Her şey mümkün. Ancak korku ve açgözlülük endeksi önümüzdeki zaman dilimlerinde düşmeye başlarsa, yeni bir ayı piyasasının başladığının bir işareti olabilir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin