Kazakistan'dan kripto para hamlesi: Yasallaştırma için ilk adım atıldı!
Kazakistan'dan kripto para hamlesi: Yasallaştırma için ilk adım atıldı!

Kazakistan’dan kripto para hamlesi: Yasallaştırma için ilk adım atıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yerel basında yer alan habere göre, Kazakistan’ın yerel para birimi tenge ile ilk kripto para birimi alımı bugün gerçekleşti. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Digital Bridge 2022 Uluslararası Forumu’nda yaptığı konuşmada, Astana Uluslararası Finans Merkezi’nin sahasında, özel bir pilot projede kripto para birimi dönüşümünün devam ettiğini açıkladı.

Ayrıca Tokayev, “pilot lansmanı başarılı olursa” dijital varlık alanında uluslararası bir lider olmayı planladığını söyledi. Güvenlik incelemeleri devam ederken, pilot uygulamanın 2022’nin sonuna kadar bir test aşamasında olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tokayev ayrıca şunları ekledi:

“Bu amaçla, ulusal mevzuatta ve düzenleyici ortamda yeterince yenilikçi değişiklikler yapıldı. Dijital varlık sektöründe daha ileri gitmeye hazırız. Bu finansal araca daha fazla talep gelirse ve güvenliği üzerine olan şüpheler ortadan kalkarsa tam olarak yasallaşacaktır.”

Kazakistan bankaları ile kripto para borsaları arasındaki pilot proje geçtiğimiz yaz Astana’da başladı. Proje, döviz hesaplarının açılmasını ve borsanın yerel bankalarla olan etkileşimlerini test etmeyi amaçlıyordu. Test aşaması devam ettikçe varlık sınıfına olan talep artıyor gibi görünüyor.

Bölgede Bitcoin madenciliği zaten yaygın, bu nedenle Kazakistan’a yönelik daha fazla talep, madencilik işletmelerini ve diğer borsaları çekmek için tasarlanmış yasalarla sonuçlanabilir. Bununla birlikte, Kazakistan için madencilik, sektöre direnç gösterdiği için basit bir yol olmamıştır.

nasdaq


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin