JPMorgan, Ethereum'un Defi hakimiyetini kaybedebileceğini iddia ediyor! İşte gerekçeleri
JPMorgan, Ethereum'un Defi hakimiyetini kaybedebileceğini iddia ediyor! İşte gerekçeleri

JPMorgan, Ethereum’un Defi hakimiyetini kaybedebileceğini iddia ediyor! İşte gerekçeleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – JPMorgan’dan bir rapor, Ethereum’un (ETH) defi hakimiyetini kaybetme riski altında olabileceğini belirtiyor. Firmanın küresel pazarlar stratejisinin genel müdürü Nikolaos Panigirtzoglou tarafından kaleme alınan makale, Ethereum yan zincirleri veya diğer Ethereum tabanlı çözümler yerine, diğer yeni akıllı sözleşmelerle etkinleştirilmiş blok zincirlerinin Ethereum Pazar payının en büyük adayları olduğunu öne sürüyor.

JPMorgan’a göre Ethereum hakimiyeti tehlikede

JPMorgan raporu, Ethereum’un önümüzdeki yıl merkezi olmayan finans alanındaki hakimiyetini kaybetmeye devam edebileceğini belirtiyor. JPMorgan’da küresel pazarlar stratejisinin genel müdürü Nikolaos Panigirtzoglou, Ethereum’un ağını ölçeklendirme sorunları nedeniyle bu hakimiyetin risk altında olduğunu belirtiyor.

Ethereum, Katman 1 blok zincirinde meydana gelen yoğun aktivite ve yüksek ücretlere alternatifler bulmak için toplamaların ve yan zincirlerin yükselişini destekleyen L2 (Katman 2) merkezli bir yol haritasına odaklandı. Bu stratejiyle bile, geçen yılın başında neredeyse %100 olarak tahmin edilen defi baskınlık yüzdesi, şu anda %70’e düştü.

Alternatif ağların yükselişi devam ediyor

Panigirtzoglou ayrıca, daha büyük sorunun, Ethereum’un defi alanındaki etkisinin bir kısmını kendi L2 ölçeklendirme çözümleri yerine diğer zincirlere kaptırmış olması olduğunu açıklıyor. Solana, Avalanche, BSC ve Terra, akıllı sözleşmelerin etkin olduğu kripto para birimleri ve “ethereum katilleri” olarak bilinen ağlardan oluşan bir grup, pazar payı kazanıyor ve arkalarında bir topluluk oluşturuyor.

Bu aynı zamanda ilgili yerel tokenlerinin fiyat artışına neden oldu. Ethereum, ağ varlığı Ether (ETH) fiyatını da artırmayı başarırken, yukarıda bahsedilen tokenlerin her biri geçen yıl ETH’den daha iyi performans gösterdi. Ethereum’un L1 blok zincirinde ölçeklendirmek için kullanacağı strateji olan Sharding, birleşmeden sonraki yıla kadar gelmeyecek ve bu da iş ispatı (PoW) fikir birliğini daha enerji dostu bir kanıt olan hisse (PoS) konsensüsüne dönüştürecek.

Ethereum şu an ne kadar?

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin