featured

JPMorgan, blockchain işlemleri için Siemens ile ortaklık anlaşması yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – JPMorgan, dijital bir havale sistemi geliştirmek için Siemens ile ortaklık yapıyor. Siemens, yeni havale sistemi aracılığıyla JPMorgan’ın hizmet verdiği ilk müşteri oldu.

Saygın bir Amerikan bankası olan JPMorgan, bir blockchain ödeme sistemi geliştirmek için Siemens ile bir ortaklık kurdu. Böylece Siemens, yeni havale sisteminin hizmet verdiği ilk kullanıcı oldu.

JPMorgan, ilk blockchain ödeme sisteminin geliştirilmesini ve test edilmesini tamamladı. Banka, bu başarıyı Siemens ile ortak çabaları ile elde ettiğini ve yeni sistemin ilk müşterisi olarak Siemens’e hizmet verildiğini söyledi.

JPMorgan ve Siemens, blockchain ödeme yöntemleri için bir araya geldi

Siemens, ödeme hizmetleri talebinin son zamanlarda hızla arttığını açıkladı. Artışı, son zamanlarda popülerlik kazanan kullanım başına ödeme modelini uygulamalarıyla ilişkilendirdi. Sonuç olarak, daha iyi bir sisteme ihtiyaç duyuldu. Böylece blockchain teknolojisinin avantajlarından yararlanmayı tercih ettiler.

Siemens sözcüsü, geleneksel yatırımcılarının ve geleneksel ödeme yöntemlerini tercih edenlerin bile  karşı koyamayacağı yeni dijital teknolojilerin olduğunu söyledi. Yeni sistem ile Siemens hesapları arasında para havalesi kolaylaşacak. Şu anda nakit olarak yalnızca USD cinsinden ödeme alınıyor. Ancak 2022 tarihinden itibaren EUR de mevcut olacak.

Ancak şirket, blockchain kullanılarak havale edilecek gerçek nakit hacmini henüz açıklamadı. JPMorgan’ın ifadelerine göre bu chain, Onyx birimleri tarafından geliştirildi. Banka ayrıca, bir dizi müşterinin yeni projelerini test etmek istediğini de söyledi. Ancak banka, önce teknoloji şirketinin kullanmasına izin vermek için Siemens ile anlaştı.

Blockchain teknolojisine olan inancını gösteren tek finans kurumu JPMorgan değil. Son zamanlarda, Wells Fargo ve HSBC de alım satımlarında DLT ödeme sistemini kullanmak için bir anlaşma yaptı.

Bankalar blockchain ve kripto para birimleri kullanma konusunda yollar oluşturuyor

JPMorgan, kripto para birimi kullanma konusunda yeni yollar oluşturan tek banka değil. Zaten SBI gibi diğer kurumlara hizmet veren bir blockchain ağına sahip. Bununla birlikte, müşterilerine kripto para hizmetleri sunmak için yeni çözümler de geliştiriyor.

Yılın başlarında CEO, bankanın kullanıcılarına BTC hizmetleri sunacağını söyledi. Kripto para hizmetleri konusunda bankalarının müşterilerine güvenli ticaret hizmetleri sunacağını söyledi.

Diğer bankalar da havale için blockchain teknolojisinin kullanımını uyguluyor. Kasım 2021’de Avrupa Merkez Bankaları, işlemlerini kolaylaştırmak için bir blockchain ağı kullanmayı planladıklarını açıkladı. Ancak bu yeni sistemlerinin mevcut sistemlerin yerini almayacağını söylediler. İtalya ve Almanya Merkez Bankaları, işlemlerini kolaylaştırmak için DLT kullanacaklarını açıkladı.

Resmi olmayan bilgilere göre ise ABD’deki diğer bankalar da BTC’yi krediler için teminat olarak ilan etme seçeneğini sunmayı planlıyor. Bankalar arasında Goldman Sachs bulunmaktadır. Ancak, ABD’deki düzenleyiciler henüz bu tür kredilerle ilgili görüşlerini açıklamadı.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin