Intel, Bitcoin madenciliği için çip çıkaracak! İşte detaylar

Intel, Bitcoin madenciliği için çip çıkaracak! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Intel, oyunun kurallarını değiştirebilecek bir madencilik çipini piyasaya sürerek Bitcoin madenciliğine girmeye hazırlanıyor.

Yarı iletken üretim devi Intel’in, Uluslararası Katı Hal Devreleri (ISSC) konferansında “Bonanza Madeni” adlı enerji verimli bir Bitcoin ASIC’i piyasaya sürmesi planlanıyor.

223 milyar dolarlık şirketin Bitcoin madenciliği çipi hakkında ayrıntılar henüz ortaya çıkmadı. Intel’in uygulanabilir bir ürün mü sunacağı yoksa sadece bir prototip çip mi ortaya çıkaracağı belli değil. Çipin sunumu 23 Şubat’ta gerçekleşecek.

Intel, Bitcoin pazarından pay almak istiyor

Intel, bir süredir Bitcoin pazarına girmek için çalışıyor. 2018’de ABD Ticari Marka Ofisi, çip devine SHA-256 algoritmasını kullanan kripto para birimlerinin madenciliği için bir patent verdi. Intel, geçtiğimiz Ağustos ayında önde gelen kripto para borsası Coinbase’den küçük bir hisse bile aldı.

Ekim ayında şirket, Nvidia’nın davasını takip etmeyi reddederek kripto para madencilerini uzaklaştırmanın Arc Alchemist GPU’larını sinirlendirmeyeceğini doğruladı.

Intel’in grafik şefi Raja Koduri, Aralık ayında yaptığı bir röportajda GPU’ların madencilik için değil oyun için kullanılması gerektiğini söyledi. Bunun yanında Koduri, şirketin yeni madencilik ürünüyle alakalı bazı ipuçları verdi:

“Ancak çok daha düşük maliyetle, çok daha düşük güçle çok daha verimli blok zinciri doğrulaması yapabilmek oldukça çözülebilir bir sorundur. Ve biliyorsunuz, bunun üzerinde çalışıyoruz ve zamanın bir noktasında, umarım çok uzak bir gelecekte değil, bunun için bazı ilginç donanımları paylaşacağız.”

Intel’in çipi, Bitcoin madenciliği sektöründe oyunun kurallarını değiştirebilir

Intel, dünyanın en büyük Bitcoin madenciliği donanımları üreten Bitmain ve MicroBT ile zorlu bir rekabete girecek.

Blockchain.com tarafından sağlanan verilere göre, ağın toplam bilgi işlem gücü olan Bitcoin’in hash oranı, son zamanlarda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 216 EH/s’ye ulaştı.

Enerji verimli bir ASIC’nin piyasaya sürülmesi, Bitcoin’in aşırı güç tüketimi ve çevre üzerindeki etkisi hakkında artan endişeler arasında Bitcoin madenciliği için potansiyel olarak oyunun kurallarını değiştirebilir.

cryptonewsz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin