Devasa hamle: Bitcoin bu gelişmeyle 330 milyon kişiye daha erişebilir!
Devasa hamle: Bitcoin bu gelişmeyle 330 milyon kişiye daha erişebilir!

İlk ETF gününde BITO, 1 milyar dolar barajını aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün ProShares tarafından Bitcoin (BITO) ilk defa vadeli işlemlerde satışa çıktı. New York borsasına giren ilk kripto varlık olarak tarihe geçen Bitcoin, rekora yaklaştı. 24 saat içinde 1 milyar dolarlık işlem hacmini gören BTC, borsaya başarılı bir girişe imza attı. Gün içinde en yüksek işlem gören ikinci fon oldu.

Bloomberg tarafından paylaşılan verilerde BITO, ilk işim gününde yüzde 4’ten fazla artış yaşadı. 19 Ekim Salı günü New York Menkul Kıymetler Borsası’nda 40 doların biraz üzerinde Bitcoin işleme açıldı. Ayrıca Bitcoin opsiyonları, NYSE American Options ve NYSE Arca Options borsalarında 20 Ekim Çarşamba günü itibarıyla işlem görecek.

Kripto varlığına yatırım yapan pek çok kişi Bitcoin ETF haberini bekliyordu. SEC’in onay vermesiyle dün resmen vadeli işlemler borsasında alım ve satıma açıldı. Bu haber Bitcoin’in daha öncesinden fiyatlanmasını sağlamıştı. Dün ise resmi bir şekilde işlemlerin başlamasıyla spotta 64.000 dolar kırıldı.

BITO için büyük bir başlangıç oldu

Vadeli işlemler piyasasına başlangıç yaptıktan kısa bir süre sonra BITO, 500 milyon doların üzerine çıktı. Açılış zili ile birlikte işleme giren Bitcoin, 2 saatten daha az zamanda yatırımcılardan ciddi ilgi gördü. FRNT Financial INC kurucu ortağı ve CEO’su Stephane Ouellette, Bitcoin vadeli işlemlerleri hakkında şunları söyledi:

“BITO için oldukça başarılı bir lansman gerçekleşti. Perakende yatırımcıların Bitcoin’e katılmak zorunda oldukları yollar göz önüne alınıyor. ETF’ler niş olsa da gizli talebinde karşıladığını görüyoruz.”

ProShares’in küresel yatırım stratejisti Simeon Hyman ise, Bloomberg TV’ye açıklamalar yaptı. Simeon Hyman,

“Vadeli işlemlerle piyasaya sürülen BITO’ya yatırım yapmak daha uygun hale geldi. Bitcoin işlemlerini kullanmak isteyenler sağlam bir yol arıyordu. ETF ile beraber birçok yatırımcının dahil olacağını düşünüyorum.”

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin