featured

Hindistan’dan kripto para hamlesi! Vergilendirme başlıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Doğrudan Vergiler Merkez Kurulu (CBDT) başkanı JB Mohapatra, bu yıl 1 Nisan’dan itibaren Hindistan’da kripto para birimlerinden elde edilen kazançlardan %30 oranında vergi ödeneceğini söyledi.

CBDT başkanı, kripto para gelirleri için önerilen yüzde 30’luk verginin hükümet tarafından onaylandığını ve gelecek ay uygulanmaya hazır olduğunu söyledi.

Hindistan kripto para

Ancak Mohapatra, kaynakta indirilen %1 vergi  (TDS) uygulamasının 1 Temmuz tarihine ertelendiğini söyledi. Mohapatra bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Bugünün gelir vergisi tahsilatının 30 Mart’a kadar daha da artması bekleniyor. Son beş yıldaki brüt ve net tahsilatlarımız ve vergi departmanının geçmişi optimal. Brüt rakamlarımız, daha önce asla dokunamayacağımız seviyeleri geçmiş durumda

CBDT başkanı, hükümetin net vergi tahsilatlarının yıllık %48,4 oranında artarak 2018 ve 2019’dan bu yana en yüksek hacim olan 13,63 lakh crore’ye yükseldiğini açıkladı.

Hindistan, Maliye Bakanı Nirmala Sitharman’ın 2022 Birlik Bütçesi’nde kripto para birimi işlemlerinde %30 gelir vergisi alınması teklifini sunmasının ardından, kripto para birimleri ve NFT’ler dahil olmak üzere dijital varlıklara vergi uygulayan birkaç ülkeden biri oldu.

Sitharman ayrıca varlık sınıfını bir vergi rejimine dahil etmek için bu tür işlemlerde %1’lik bir TDS önermişti.

Bakanlığın vergi önlemini Hindistan’da popüler hâle gelen NFT’ler de dahil olmak üzere kripto para birimlerine uygulayacağını söyledi.

Sitharaman Ocak ayı sonlarında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 Edinme maliyeti dışında bu tür bir gelir hesaplanırken herhangi bir harcama veya ödenekle ilgili herhangi bir kesintiye izin verilmeyecektir. Ayrıca, sanal dijital varlıkların transferinden kaynaklanan kayıp, başka herhangi bir gelirden mahsup edilemez.

Bununla birlikte, birkaç kripto para birimi grubu, Hindistan hükümetini planlanan %1 TDS’yi yeniden düşünmeye çağırdı ve Sitharman’dan teklifini yeniden gözden geçirmesini istedi.

Geri adım atılmadı

Blockchain ve Kripto Varlıklar Konseyi (BACC), TDS’yi %0,01’e düşürmeyi önerdi.

IndiaTech kendi adına, BACC’nin önerisini yineleyen maliye bakanı Nirmala Sitharaman ve gelir bakanı Tarun Bajaj’a bir mektup yazdı. IndiaTech CEO’su Rameesh Kailasam yazdığı mektupta şu sözlere yer verdi:

Tekliflerin amacı, bu tür kripto varlıklardan ek gelir elde etmekse, tüm işlem değeri üzerindeki %1’lik vergi, işletmeyi yaşayamaz hâle getirecek. Böylece hükümet gelirleri üzerinde, yatırımcıları ve ticaretle uğraşanları denizaşırı ülkelerde faaliyet göstermeye zorlayacak bir etki yaratacaktır.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin