featured
Çin ve Hindistan'daki nakit dışı işlem büyümesinin detayları

Yasaklar engelleyemedi: Çin ve Hindistan’daki nakit dışı işlem büyümesi, kripto paralar ile bağlantılı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yapılan bir çalışmada, nakit dışı işlemin önemli ölçüde büyüdüğü ve bunun da kripto para birimi ile ilgili olduğu belirtiliyor. Ayrıca raporda, Çin ve Hindistan’daki nakit dışı işlem büyümesinin, kripto paralar ile bağlantılı olduğu vurgulanıyor.

Çin ve Hindistan’daki nakit dışı işlem büyümesinin detayları

Küresel gayri nakdi işlemler 2015 ve 2016 yılları arasında %10 büyüdü. Çin ve Hindistan, dijital danışmanlık firması Capgemini ve BNP Paribas tarafından hazırlanan yeni rapora göre en yüksek büyüme oranına sahip.Yani, Hindistan’da (%33,2 YY), Çin (%25,8 YY) ve Güney Afrika (%15,1) daha az kişi geçmişe kıyasla işlemlerini nakit olarak kullanıyor. Raporda bunun, hükumetlerin finansal katılımı ve mobil ödeme sistemindeki kullanımı artırma çabalarından kaynaklanabileceği belirtilmesine rağmen, kripto para birimi kullanımının hat boyunca denklemde hesaba katılması için bazı nedenler var.

Borsalardan OTC’ye kayan kripto para işlemleri

Çin ve Hindistan, kripto para kullanımı konusunda sert bir tutum sergileyen dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında. Aslında, her iki ülke de kullanıcıların ticaretini yapabilecekleri kripto para birimi borsalarının işlemlerini yasakladı. Ancak, küresel gayri nakdi işlemlerin 2021 yılına kadar neredeyse 482 milyar dolar/yıldan 876 milyar dolara çıkması beklenirken, ülkelerin kriptoya karşı düşmanca duruşları daha fazla tezgah üstü veya gerçek eşler arası işlemlere yol açtı. Kripto ticareti için OTC pazar yerlerinin kullanımındaki artış, geleneksel bankacılık kanalına girmeden insanlar arasında fon alışverişine katkıda bulunuyor.

https://twitter.com/DriveMarkets/status/1055290767114031104

Çin örneğinde, bu alternatif pazarlar, ülkenin 2021 yılına kadar büyümeye devam etmesi beklenen nakit paradan cep telefonu büyüme oranına kadar genişletildi. ABD’nin, aynı zamanda, Çin’e olan gayri nakdi işlem hacminin liderliğini de aynı yıl kaybetmesi öngörülüyor. O zamana kadar, Çin küresel e-ticaret perakendesinin sadece %40’ını hesaba katacak olsa da, Capgemini World Payments Report 2018’de, hükumetin AliPay ve WeChat gibi e-cüzdan operatörlerini düzenleme çabasını hızlandırabileceğine işaret ediyor.

News.8btc.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir