featured

Kripto Para Piyasası Yükseliyor: XRP fiyatı yükselişe geçmeden alınacak en iyi 2 altcoin

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

XRP Haberleri: Kripto para piyasası Bitcoin’in 60 bin dolarlık desteğe ulaşmasıyla 2,1 trilyon dolara yükseldi. Piyasadaki iyimser hava ile altcoinler de toparlanma gösterirken XRP fiyatı son bir haftadır yüzde 10 arttı. Analistler tarihsel kalıplar ve potansiyel yükselişler ile kripto paraların yeni bir boğa koşusuna başlayabileceğini ve altcoinlere olan ilginin yeniden canlanacağını düşünüyor. En iyi 10 kripto paradan biri olan XRP fiyatı yükseliş ile birlikte muhtemel bir boğa koşusuna başlamadan önce alınabilecek altcoinler dikkat çekiyor.

XRP fiyat tahminlerine bakış

Bitcoin’in dalgalı fiyat hareketleri XRP coine yönelik daha iddialı tahminlerin ortaya çıkmasını sağladı. Popüler bir XRP savunucusu olan Egrag Crypto, son paylaşımlarında altcoinin fiyat yönü hakkında daha makul bir tahminde bulunarak “XRP’nin yalnızca bir yönü var ve o da yukarı.” dedi. Kısa vadeli tahmininde haftalık zaman diliminde güçlü bir yukarı yönlü ivme ile 0,75 dolar bölgesine bir atılımın gerçekleşeceğini dile getirdi. Kripto uzmanı bu dönemde XRP coini 1 doların altında satın almanın önemli bir fırsat olduğunu da vurguladı.

King Karen ise XRP’nin 0,53 dolar desteğinden potansiyel bir büyüme ile 15 dolara kadar ulaşabileceğini tahmin ediyor. Bu tahminin, altcoinin yüksek bir fiyat artışı yaşamamasına rağmen XRP ekosistemindeki gelişmeler ile olası görüldüğünü açıkladı.

XRP yükselirken satın alınabilecek en iyi 2 altcoin

Stellar (XLM)

Stellar, XRP fiyatı yükselirken harekete geçebilecek altcoinlerin başında geliyor. Çünkü XRP kurucuları tarafından hayata geçirilen bu proje, tıpkı XRP coin gibi uluslararası ödemelerde tercih ediliyor.  Ayrıca Stellar, Ripple gibi sınır ötesi ödeme çözümlerine bir yenisini ekleyerek güncel olarak büyük para transferlerinde MoneyGram ile ortaklık kurdu. Stellar (XLM) gün içinde yüzde 2’lik bir yükseliş sergiledi ve 0,096 dolardan işlem görüyor. 

XLM 1 haftalık fiyat grafiği

Altyapısı ve blokchain alanındaki gelişme potansiyeli sayesinde dikkat çeken XLM, son 7 günde yüzde 8,36 büyüdü. Fiyatı 200 günlük EMA’nın altında işlem gören altcoinin RSI değeri eylül ayının başından bu yana yukarı yönlü hareket ederek 56 seviyesinde yer alıyor. Son olarak King Karan’in XLM için tahmini ise 0,092 seviyesinden 5 dolara doğru yüzde 5294’lük bir artış olabileceği yönünde.

Algorand (ALGO)

Algorand, blockchain alanında önemli bir teknoloji firması olarak öne çıkar. Blok zincirde işlem verimliliği ve hız için çözümler sunarak XRP teknolojine benzer bir altyapıya sahiptir. Düşük işlem ücretleri ile madencilik alanında çözümler sunan ALGO, SEC tarafından menkul kıymet sayılıyor. Kraken, süregelen SEC davasında ADA coin ile birlikte ALGO coinin menkul kıymet sayılmayacağını açıklayarak altcoini gündeme getirmişti. Bu süreç altcoini, XRP ile benzer bir şekilde yasal bir mücadelenin ortasına itebilir ve bu da fiyat üzerinde panik satışları tetikler.

XRP and ALGO
ALGO 1 haftalık fiyat grafiği

ALGO fiyatına baktığımızda ise son 7 günde yüzde 7,57 yükseldi. Güncel olarak 0,13 dolardan işlem gören altcoinin işlem hacmi son 24 saate yüzde 9,71 arttı. Bununla birlikte son 1 haftada 0,12 doların üzerinde direnç gösteren altcoin, piyasadaki yükseliş hissiyatı ve blokchain alanındaki yenilikleri ile yükseliş potansiyeli taşıyan kripto paralar arasında yer alıyor.

ALGO teknik fiyat görünümüne baktığımızda mart ayından bu yana genel piyasa eğilimi ile birlikte alçalan bir trendde hareket eden altcoin, ağustos ayından bu yana 0,14 dolar seviyesinde dalgalı bir fiyat hareketi takip ediyor. Teknik grafikte ALGO fiyatı 200 günlük üssel hareketli ortalamanın (EMA) altında yer alıyor. Göreceli Güç Endeksi ise 50 seviyesinden üzerinde tutunmayı başararak 54’te bulunuyor.

Sonuç olarak XRP yüksek potansiyeli altcoin olarak değerlendiriliyor ve fiyatında hızlı bir yükseliş blokchain alanında gelişme gösteren XLM ve ALGO gibi coinleri etkileyebilir. Ancak yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yapmanız önerilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.