featured

Ripple CEO’su XRP Trust hakkında ilk kez konuştu: ETF beklentileri artarken metrikler karışık

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinden sonra Grayscale, 12 Eylül Perşembe günü XRP Trust’ı duyurarak kripto para piyasasında bir heyecan yarattı. Hafta boyunda yatay seyreden XRP fiyatı haberin hemen ardından yüzde 7’lik bir yükselişle 0,58 dolara ulaştı. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise konu hakkında ilk açıklamayı yaparak kendisi için de bu gelişmenin sürpriz olduğunu açıkladı.

Ripple CEO’sunun açıklamaları ile ETF beklentileri yükseldi!

Yatırımcı arasında iyimserliği tetikleyen Grayscale fonu, XRP tokenlarına doğrundan erişim sunuyor. Özel bir yerleştirme yoluyla kullanıcıların hizmetine sunulan fon, Grayscale’nin açıklamalarına göre yalnızca akrediteye sahip yatırımcılar ve kurumsal XRP kullanıcılarına açık olacak.

XRP Trust duyurusunun ardından ilk kez konuşan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, iyimserliğin yüksek olduğunu açıkladı. Garlinghouse, bu gelişmeye şaşırdığını ancak bunun beklenen bir gelişme olduğunu dile getirdi.

XRP Trust’un duyurulmasında ise asıl nedenin SEC davasından sonra XRP coinin yasal bir netlik kazanması olduğunu ifade etti. Ayrıca bu alanda yaşanacak gelişmelerin yalnızca zaman meselesi olduğunu düşündüğünü açıklayarak Stop ETF’lere dair beklentilerin iyimser olduğunu gösterdi. Ancak Solana ETF’lerinin önünün kapatılması bir süre XRP için ETF beklentilerini ortadan kaldırmıştı.

XRP Trust sonrası artan balina hareketleri

XRP Trust lansmanından sonra bilinmeyen bir cüzdana 150 milyon XRP token transferi yapıldığı ortaya çıktı. Whale Alert verilerine göre son iki gündür balina transferlerinde artış göze çarptı. Son transferden önce 25.520.000 milyonluk XRP token transfer edilmişti.

14.344,892 dolara karşılık gelen bu transfer Bitso borsasına yapıldı. Dün ise 17.800.000 XRP değerinde farklı bir transfer haberi paylaşıldı. Bilinmeyen bir cüzdandan yapılan transferler XRP fiyatında dalgalanmaları tetikleyebilir.

Güncel XRP fiyat görünümü

Lansman sonrası yüzde 7 artan XRP fiyatı, 0,55 dolarlık sınırı aşarak 0,58 dolara yükseldi. 0,60 dolar seviyesine ulaşamayan altcoin bu noktadan düşerek 0,56 dolara geriledi. İşlem hacmi son 24 saate yüzde 112 artarak yoğun bir yatırımcı ilgisiyle karşı karşıya kaldığını gösterdi. Coinglass verilerine göre Açık Faiz oranı yüzde yükseldi ve hacmi yüzde 345 arttı.

XRP Trust
XRP teknik grafik BB ve 200 EMA Kaynak: Coinmarketcap

XRP fiyatına bakıldığında fiyat 200 günlük EMA’nın üzerine çıkarak boğa görünümünü güçlendirdi. MACD göstergesi sinyal çizgisini yukarı yönlü keserek pozitif bölgeye doğru hareket ediyor. Bollinger Bantları daralarak fiyat oynaklığının düşük olduğunu gösteriyor. RSI göstergesi ise yeniden 50 seviyesinin üzerinde 52’de alım bölgesine çıktı.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.