featured

Hafta sonu analizleri: XRP, TAO ve SHIB kazandırıyor…

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

XRP haberleri: Kripto para piyasası, Fed faiz indiriminin ardından dalgalı bir seyir izlemeye başladı. Hafta sonu Bitcoin yatay bir seyirle 62 ile 63 bin dolar arasında hareket ediyor ve hafta içi yükselişle birlikte 64 bin doları aşamadı. Altcoinler ise hafta sonunda daha iyi bir performans sergiledi. Özellikle XRP, AI tokenler ve Shiba Inu dikkat çekici fiyat artışları yaşadı.

XRP yeniden 0,60 dolara ulaşabilir mi?

Faiz indiriminin ardından beklenen performansı yakalayamayan XRP fiyatı, hafta sonu yüzde 2’lik bir toparlanma gösterdi ve uzun bir sürenin ardından 0,60 doların üzerine çıkmayı başardı. XRP fiyatı hakkındaki spekülasyonlar ise Ripple firmasında teknoloji sorumlusu David Schwarts tarafından yeniden gündeme getirildi. Sosyal medya üzerinden elinde XRP tutanlar Schwarts’in fiyatı baskılamayı bırakması istendi. Teknoloji yöneticisi ise XRP tutuğuna eğer bunun bir yolu olsaydı XRP fiyatını yükselteceğini açıkladı.

XRP
XRP güncel fiyat grafiği

Bununla birlikte son dört saatlik grafiğinde yükseliş momentumu süren altcoin, analistlerin tahminlerine göre fincan ve kulp modelinden boğa çıkışı yapmaya hazırlanıyor. 4 saatlik grafiği ele alan Steph is Crypto teknik deseni gösteren bir grafik paylaşarak artan alım baskısını işaret ederek XRP’nin direnç noktalarına ulaşmaya hazırlandığını paylaştı. Güncel olarak XRP grafiğine bakıldığında 200 günlük EMA fiyatın üzerinde yer alıyor ve trendin gücünü gösteren ADX düşüşü sürdürüyor. RSI göstergesi ise 57 seviyesinde nötr bölgede yer alıyor.

SHIB yanma oranı arttıkça fiyat artıyor

Meme coinler hafta sonu genel piyasadan bağımsız olarak bir miktar toparlanma gösterdi. SHIB hafta sonu üç haftanın en yüksek zirvesine ulaşarak 0,000014 doların üzerine çıkmaya başladı. Meme coin için önemli bir direnç noktası olan bu desteğin kırılması yükseliş beklentilerini arttırdı. Piyasa değeri 8.567.408.511 dolar oldu ve işlem hacmi yüzde 32 arttı. Shibburn verilerine bakıldığında ise son 24 saate yanma oranı yüzde 5975 yükseldi. Yakılan toplam token miktarı 1,729.224 SHIB oldu. Piyasadaki toplam SHIB arzı düzenli bir şekilde azaltılması meme coin için olumlu bir işaret olarak ele alınır.

SHIB güncel fiyat grafiği

2,5 aydır alçalan trendde hareket eden SHIB fiyatı, günlük mum grafiğinde 50 günlük SMA, 200 günlük SMA’nın altında yer alıyor. Ayrıca fiyat 0,000014 seviyesinde oluşan Ichimoku Bulutu’nun içinde yer alıyor. Fiyatın bu seviyeyi aşması ile 200 günlük SMA seviyesine doğru momentum kazanması beklenebilir. MACD göstergesinin ise pozitif bölgeye ulaşması yükseliş eğilimini işaret ediyor. RSI ise 55 seviyesinde yer alıyor.

TAO ve RENDER AI tokenların yükselişi sürecek mi?

Geçtiğimiz cuma günü Bitvavo borsasında listelenmenin ardından yükselişe geçen Bittensor, gün içinde yüzde 10 yükselişle 459 dolara ulaştı. Son bir haftada 288 dolardan 477 dolara kadar hızlı bir yükseliş sergileyen en iyi yapay zekâ tokenları arasında yer alan TAO, bir haftada yüzde 43 arttı. Para girişini gösteren CMF osilatörü pozitif bölgede aşağı yönlü bir seyir izlemeye başladı. DMI endeksinde ADX seviyesinin yukarı yönlü hareket etmesi ise mevcut trendin bir miktar daha güçlendiğini işaret eder. TAO RSI göstergesi aşırı alım bölgesinde 75’in üzerinde yer alıyor.

TAO fiyat grafiği

Son olarak Solana merkezli bir coin olarak en iyi performansı gösteren Render ise yüzde 5’lik bir yükselişle 5,51 dolardan işlem görüyor. Bir haftadır yükseliş trendinde hareket eden FET ise günlük yüzde 2,3’lük bir düşüş gösterdi. Göreceli Güç Endeksi ise 66 seviyesinden 63’e geriledi.

Bu yazının yazıldığı sırada 1,58 dolardan işlem gören AI token, 1,60 doları yeniden aşması hâlinde 1,70 dolarlık direncin üzerini test edebilir. Uzun vadeli pozisyonların ağırlıkta olduğu altcoinde ağ büyümesi bir miktar geriledi ve bu da fiyat dalgalanmalarının sürebileceğini akıllara getiriyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.