featured

XRP fiyatı yükseliyor: Balina faaliyetleri ile 0,60 dolarlık kritik direnç aşıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası yatay seyrini sürdürürken popüler altcoin XRP, kritik direnç noktası 0,60 doların üzerine çıktı. Ripple vs. SEC davasından farklı bir sonuç çıkmasına dair spekülasyonlar altcoin etrafında olumlu bir hava yarattı. Avukat Kamala Harris’in olumlu tutumu ve kriptoya geçişi ile davanın sona ereceğine dair tahminlerin ortaya çıktı.

Bu olumlu gelişmeler, XRP fiyatında yüzde 7’lık bir yükselişi tetikledi. Bununla birlikte balina faaliyetlerindeki artış altcoin üzerinden satın alma baskısının arttığını gösterdi. Son balina hareketleri XRP’nin gelecek fiyatı hakkında iyimserliği yükseltirken belirgin bir fiyat artışının yaklaştığını işaret etmekte.

XRP fiyatı yüzde 7 yükseldi

Bu yazının yazıldığı 24 Temmuz Çarşamba günü XRP fiyatı yüzde 7’lik bir yükseliş sergiledi. 0,631 dolardan işlem gören altcoin son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Tüm zamanların en yüksek seviyesinden (ATH) yüzde 80 daha düşük işlem görmesine rağmen önemli bir destek noktasının üzerinde toparlanma belirtileri gösteriyor.

Kripto analisti Ali Martinez’de XRP fiyatını bekleyen olumlu gelişmeleri vurguladı. Özellikle balina faaliyetlerinde görülen artışın önemli bir birikim süreci olduğunu ifade etti. Balinalar son dönemde 140 milyondan fazla XRP tokenı taşıdı.

Ayrıca Santimet’ten alınan balina aktivite verileri ile XRP fiyatı arasındaki ilişki de dikkat çekti. Balina faaliyetlerindeki artışla piyasa hareketlerinin artış paralel ilerlerken bu korelasyon altcoine duyulan uzun vadeli güvenin bir işareti olarak yorumlanıyor.

Güncel balina transferleri

Whale Alert’ten alınan son verilere göre balinalar son bir günde 77 milyar XRP coin transfer etti.

Kaynak: X

Bu transferlerden ikisi (32 milyon dolar ve 54 milyon dolar) daha önce bilinen bir balina adresi tarafından gerçekleştirildi. İyimserliği arttıran bu transferleri türev verilerinin artması izledi. XRP vadeli işlemler grafiği OI grafiği faizin yükseldiğini gösterdi.

XRP güncel teknik analiz

XRP yatırımcı güvenini arttıran sinyaller veriyor. 50 günlük EMA ve 100 EMA kısa süreli 21 günlük EMA tarafından aşıldı. Kısa süreli EMA’nın yavaş fiyat hareketini geçmesi olumlu bir piyasa sinyali olarak yorumlanıyor. Kısa süreli trendin gücünü gösteren senaryo, yeni bir fiyat artışının işareti olabilir.

xrp
XRP teknik grafik / EMA

Bununla birlikte Göreceli Güç Endeksi (RSI) hızlı 17 Temmuz’da olduğu gibi 70 sınırında yer alıyor. Trendin aşırı alım bölgesinde olduğunu ve alım baskısının sürdüğünü gösteriyor. XRP’ye ait momentum 0 değerinin üstünde çıkarak 0,1080 seviyesine ulaştı. Bu, var olan trendin yükseldiğini ve trendin hızının arttığını gösterir.

Son olarak DMI endeksini incelediğimizde pozitif DI, negatif DI’nın üzerinde yer alıyor. Bu gösterge fiyat için yukarı yönlü baskının arttığı anlamını taşıyor. XRP hakkında veriler olumlu işaretler verirken 24 Temmuz Çarşamba günü altcoin piyasası öğleden sonra toparlanma belirtileri gösteriyor. Bununla birlikte hızlı yükseliş sergileyen meme coinler de piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Pepe Unchained ile daha hızlı ve güvenli işlem

Son 24 saate PEPE yüzde 8 yükselerek toparlanıyor. Pepe ile birlikte yeni çıkan meme coin Pepe Unchained, 5.177.739,85 Amerikan doları toplayarak hızlı bir yükselişe hazırlanıyor. Ön satış aşamasından sonra CEX ve DEX borsalarında listelenmeye hazırlanan PEPU tokenı, Ethereum ağından 100 kat daha hızlı işlem kabiliyeti ile gelecek potansiyeli yüksek bir varlık olarak tercih ediliyor. Gelişen teknolojiye daha hızlı uyum sağlayan Pepe Unchained projesi, düşük işlem ücretleri ve özel blockchain ücretleri ile gelişime açık bir altyapıya sahiptir.

Pepe Unchained Ziyaret Edin

Projenin diğer avantajlarına bakıldığında staking ödülleri ve yıllık yüzde 368’lik getirisi ile dikkat çeken Pepe Unchained, her etapta yeni fiyat artışına gitmeye hazırlanıyor. Kademeli olarak fiyatı artacak olan bu meme coinde 1 PEPU tokenı 0,0337 dolardan alınabilir. Ayrıca staking avantajları yalnızca Ethereum ağında olmasına karşın BNB ağı üzerinden de token alımı mümkündür.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *