featured

XRP fiyat tahmini: Altcoin 27 dolara ulaşabilir mi? Analist Egrag Crypto açıklıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple/XRP Haberleri: Kripto para piyasası Bitcoin fiyatının yeniden 59 bine gerilemesi ile dalgalı bir seyir izliyor. BTC fiyat hareketlerinden etkilenen korelasyonu güçlü altcoinler ise geçtiğimiz son 24 saate minimal düşüşler gösterdi. XRP yüzde 1,70’lik geri çekilme yaşadı. Geçmiş paylaşımlarında lider kripto paranın fiyat hareketleri ile XRP korelasyonunu inceleyen analist Egrag Crypto, BTC fiyatının yükselmesi hâlinde XRP fiyatının ne kadar yükseleceğini yeniden ele aldı.

XRP fiyatının 27 dolara ulaşması mümkün mü?

2024 mayıs ayında Bitcoin fiyatının 80 bin dolara ulaşması hâlinde XRP fiyatının ne kadar yükseleceğini ele alan analist Egrag Crypto, geçmiş paylaşımlarına bir gönderme yaparak altcoinin son grafiğine göre nasıl fiyat artışına gideceğini detaylandırdı. Öncelikle 2017’deki grafikle benzer bir ilişki kurdu ve analist buna benzer bir rallinin tekrarlanacağına inanıyor.

Analist bu tahminini öncü bir gösterge olarak tanımladığı Fibonacci kanalı ile destekliyor. Tahmine göre geçmiş grafiklerde (2017) yükselişini tekrarlayabilirse 0,618 Fibonacci kanalına erişebilmesi gerekir. Bu altcoinin fiyatı 27 dolara çıkarabilir. Ek olarak sön gönderisinde analist, 0,75 dolar seviyesinin önemini vurguladı. Kritik noktadaki bu seviyede bir kapanışın oldukça önemli olduğunu açıkladı. Coingecko’dan alınan son verilere göre 0,56 dolardan işlem gören altcoinin 0,75 dolara yükselmesi için yüzde 33 artış görmesi gerekir.

 

Ayrıca daha önceki paylaşımlarda yaşanabilecek olası bir fiyat artışı için tarih açıklayan analist, 2014 son çeyreğinde yükselme beklediğini dile getirdi. Bu zaman tahmini Bitcoin’in yükselme ihtimalinin güçlendiği bir dönem olarak da dikkat çekti. Ek olarak BTC’nin 80 ve 100 bin dolara ulaşması hâlinde altcoinin sırasyla 10 dolar ile 13 dolar arasında değer alacağını öngörmüştü. 

Küresel çapta Ripple desteği büyüyor

BRICS gelişmelerinin ardından Rusya’nın uluslararası işlemlerde kripto kullanımına başlayacağı duyuruldu. Ardından Ripple’in transferlerde kullanılabileceğine dair spekülasyonlar gündeme geldi ve bu tür bir gelişmenin doğrulanması Ripple için kritik bir dönüm noktası niteliğinde.

Ek olarak Ripple cephesinde BlackRock ve JPMorgan’in işlem kolaylığı için yeni bir adım attı. XRP Ledger’a 1,2 katrilyon işlem kolaylığı sağladı. Güncel olarak Ripple’i destekleyen bankalar arasında Hong Kong bankalarının da eklenmesi yeni bir gelişme olarak altcoini destekleyecek nitelikte.

XRP neden 0,60 doları aşamıyor? Güncel fiyat tahmini

Kripto piyasasındaki negatif eğilimin etkisi altında kalan XRP fiyatı, son üç haftadır 0,63 dolar desteğinin üzerine çıkamadı. Kripto paralar için durgun bir dönem olan ağustos ayı boyunca birkaç kez 0,63 dolar desteğine ulaşıp ayıların baskısı ile düştü. Ayrıca SEC davasındaki kazanıma rağmen beklenen performansı sergilemediği düşünülüyor. Kripto piyasasının genel olarak yatay hareket etmesinin etkisiyle momentum eksikliğinde olan altcoin, Bitcoin fiyatının yükselmesi ile bir artış gösterebilir.

XRP
XRP teknik grafik, Kaynak: CoinMarketCap

Güncel XRP fiyatın bakıldığında nötr bir aralıkta hareket eden altcoin, son bir ayda yüzde 10,91 değer kaybetti ve düşük bir hacimle işlem gördü. MACD ve DMI indikatörlerinde düşüş trendini güçlendiren sinyaller dikkat çekti. MACD sıfırın üzerinde yer alıyor, ancak sinyal çizgisi MACD çizgisini yukarı yönlü kesmesi, aşağı yönlü sinyalin güçlendiği ile yorumlanır.

DMI endeksinde trendin gücünü gösteren ADX, trendin bir miktar zayıfladığını işaret ediyor. Ayrıca -DI endeksi +DI endeksinin üzerinde yer alıyor ve bu da fiyat üzerinde satış baskısının güçlendiği ile yorumlanabilir. Piyasa ile birlikte yükselme potansiyeli olan altcoinin fiyatı ilk olarak 0,62 dolara ardından 0,64 doları test edebilir. Yükseliş momentumun sürmesi hâlinde ise 0,75 desteğinin üzerindeki hareketlerinin izlenmesi önemlidir. Ayrıca Whale Alert verilerine göre balina hareketlerinin artması olumlu bir işaret olarak ele alınıyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.