featured

Balinalardan yeni hamle: XRP fiyatı yüzde 12’lik bir ralliye hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasındaki en iyi altcoinlerden bir tanesi olan Ripple (XRP), grafiğinde oluşturduğu yükselen üçgen modeli içinde hareket ediyor. Bu durum yatırımcıların umutlarının yeniden yeşermesine sebep oldu çünkü, yüzde 12’lik bir ralli kapıda olabilir. Ayrıca, balinaların son bir hafta içinde 100 milyondan fazla XRP tokenını cüzdanlarına eklemesi de pozitif hissiyatı güçlendiriyor.

Ripple (XRP) fiyat analizi: Yatırımcıları ne bekliyor?

Balina olarak adlandırılan büyük yatırımcıların XRP fiyatı üzerinde büyük etkisi vardır. Geçtiğimiz hafta 1 milyon ile 10 milyon arasında XRP tokenı tutan balinalar, 100 milyonun üzerinde XRP satın alarak gözde altcoine olan ilgilerini bir kez daha gösterdiler.

Balinalar tarafından gerçekleştirilen son işlemin ardından cüzdanlarında bulunan Ripple miktarı 3,63 milyar dolardan 3,73 milyar dolara yükseldi. Yatırımcılar tarafından asıl merak edilen soru ise bu balina hareketi XRP fiyatını nasıl etkileyecek?

Aslında gözde altcoin’in fiyatında bir hareketlenme gerçekleşti bile. Ancak beklenen güçlü etki, zamanla ortaya çıkacaktır.

XRP fiyatı balina
XRP balina birikim grafiği

Balinaların XRP fiyatına olan etkisinin yanı sıra, bireysel yatırımcıların da önemli desteği sıradaki harekete yön verme gücüne sahiptir. XRP fiyatının Nisan ayının ortasından beri sahip olduğu istikrarlı fonlanma oranından da bu durum açıkca görülmektedir.

Pozitif fonlama oranı, yatırımcıların short pozisyonlara kıyasla daha fazla long pozisyona sahip olduğunu gösterir. Dolayısıyla, yatırımcı güveninin de bir işareti olduğu için altcoin fiyatının sıradaki hareketi hakkında olumlu ipuçları verir.

XRP fiyatında beklenen yükseliş ne zaman başlayacak?

XRP fiyatı yükselen üçgen modelinin içinde 0,52 dolar civarında işlem görüyor. Yükselen üçgen modeli, yatay bir direnç çizgisi ve yükselen bir destek çizgisi ile karakterize edilen bir yükseliş grafiği oluşumudur. Bu model, direnç noktasının üzerinde bir kırılma beklendiğine işaret ettiği için XRP fiyatında potansiyel yukarı yönlü bir hareket gelebilir.

Mevcut modele göre XRP fiyatı, 0,61 dolarda bulunan hedefine ulaştığında yüzde 12 oranında yeni bir ralli başlayabilir. Ancak bu hareketin ön koşulu olarak, %23,6 Fibonacci geri çekilme seviyesini destek noktası olarak doğrulaması gerekmektedir.

Bu destek noktası, ayı piyasasının destek tabanı olarak da bilir. Dolayısıyla XRP, bu kritik seviyenin üzerinde kaldığı sürece yükselişe devam edebilir.

Ancak, destek noktasının kaybedildiği bir senaryoda XRP fiyatı 0,50 dolara kadar düşebilir. Bu durumda hem yükseliş tezi geçersiz kalacak hem de gözde altcoinin fiyatı son iki ayın en düşük seviyesi olan 0,47 dolara gerileyecektir.

WienerAI kripto dünyasında yeni bir heyecan yaratıyor

Kripto para piyasasının en yeni projelerinden bir tanesi olan WienerAI (WAI), etkileyici bir meme coin olmasının yanı sıra AI teknolojisini de muazzam bir şekilde kullanır.  Toplam arzının yüzde 20’sini staking ödüllerine ayırmıştır ve kısa sürede gördüğü ilgi dolayısıyla kripto para piyasasının popüler tokenlarından bir tanesi olma potansiyeline sahiptir.

WienerAI Ziyaret Edin

Yapay zeka ile entegre olan WAI, iyi planlanmış bir yol haritasına sahiptir. Ayrıca, güncel kalmayı ana hedeflerinden bir tanesi olarak belirlemiştir. Dolayısıyla WienerAI, yenilikçi portföye sahip olan yatırımcıların radarına girmeyi başardı.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin