featured

Ripple belgeseli kesinleşti: XRP fiyatı kritik direncin altına düşerken analistler iyimser!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoin haberleri: Geçtiğimiz hafta yüzde 5’lik başarılı bir toparlanma sergileyen XRP fiyatı, pazartesi günü yeniden psikolojik direncin altına düştü. Altcoin bir süredir direnç noktası 0,60 doların üzerinde işlem görmüştü. Ardından son üç haftanın en yüksek seviyesi olan 0,62 dolara çıkmıştı. Günün erken işlem saatlerinde düşüş eğilimi ile 0,59 dolara geriledi. Ancak bazı yatırımcı ve analistler, bu düşüşü kısa vadeli bir geri çekilme olarak yorumlayarak XRP coinin önemli bir yükselişe hazırlandığını ifade ediyor.

Analist, XRP grafiğinde boğa formasyonu oluştuğunu açıkladı

Daha önce farklı analistlerin de dikkat çektiği simetrik üçgen modelinin XRP grafiğinde oluştuğunu dile getiren @AbsGMCrypto kripto tarihindeki oluşabilecek en büyük boğa bayrağını işaret etti. Analist tahminlerine geçmeden önce 2021 yılındaki yükselişi hatırlatarak altcoinin 240 günlük bir sürede 0,006 dolardan yüzde 60.000 yükselerek 3,84 dolara çıktığını dile getirdi.

Kaynak: Good Morning Crypto – X

Altcoinin geçmiş performansına ve fiyattaki yükseliş potansiyeline gönderme yapan analist, XRP’nin 2,424 gündür tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,84 dolarda yüzde 84 düşük işlem gördüğünü ifade etti.

Yaptığı tahminlere göre 4.236 Fibonaccı çizgisini işaret ederek altcoinin fiyat grafiğinde oluşan simetrik üçgen modelini ele alıyor. Ancak simetrik üçgen modelinde fiyat bir süredir dar bir aralıkta işlem görür ve yükseliş ihtimali olduğu kadar altcoinin fiyatında aşağı yönlü bir düşüşü de beraberinde getirebilir. Analist açıkladığın Fibonaccı seviyesinden potansiyel bir yükselişle XRP fiyatının 16 dolara çıkabileceğini düşünüyor.

Ripple’in XRP belgeseli hazırlanıyor

XRP çevresinde gelişen önemli olaylardan biri olan Ripple ile SEC belgeseli, Fruition Productions tarafından yapılan açıklamalar ile kesinleşti. Dava sürecini konu alacak olan belgeselin kısa 5 dakikalık bir fragman yayınladın. XRP Unleashed, geleneksel bankacılık sistemindeki değişimden başlayarak altcoinin düşük ücretle transferleri ve uluslararası ödemeleri nasıl mümkün kıldığını ele alıyor.

XRP
Kaynak: Fruition Productions – X

Geçmiş SEC-Ripple dava süreci ile birlikte gelecek kripto teknolojilerine dair öngörüleri içerecek olan belgesel, ciddi bir araştırma sürecinin ardından hazırlanıyor. Kasım 2024’te yayınlanması planlanan belgesel, geniş kapsamlı olarak kripto paraların yaygınlığını arttıracak özellik taşıyor.

XRP fiyatı ne zaman yükselecek? Direnç noktaları ve takip edilmesi gereken seviyeler

26 Ağustos Pazartesi günü XRP fiyatı, 0.60 doların altına 0,5965 seviyesine geriledi. Minimal bir düşüş sergilemesine rağmen psikolojik destek noktasının altına düşmesi endişeleri yükseltti. Genel hatlarıyla teknik grafiğine bakıldığında Ichimoku Bulutu fiyatın altında yer alıyor. MACD göstergesinde ise sinyal ve MACD çizgisinin birbirine paralel ilerlediği görülüyor.

Bir düşüş trendinin başlaması hâlinde sinyal çizgisinin yukarı yönlü hareket edecektir. EMA grafiğinde ise 50 günlük EMA çizgisi fiyatın altında yer alıyor ve bu orta vadeli alımların sürebileceğini gösterir. Son olarak RSI göstergesi aşağı yönlü hareket ederek 54 seviyesinde nötr bölgede yer alıyor.

XRP teknik grafik: Kaynak: CoinMarketCap

XRP mevcut fiyattan toparlanabilirse ilk olarak 0,60 ve ardından 0,62 dolara çıkabilir. Ancak bir düşüş hâlinde ilk olarak 0,58 dolara düşebilir. Özellikle genel piyasa hareketleri ile düşüş derinleşirse 0,55 dolarlık destek noktası yeniden test edebilir. Kısa vadeli olarak yatay bir seyirde konsolide olması beklenen altcoinin fiyatı genel kripto piyasası hareketlerinden de etkilenmesi olasıdır. Eylül ve ekim aylarında Bitcoin fiyatında beklenen iyileşme ve muhtemel bir boğa koşusu ile birlikte XRP fiyatında bir toparlanma yaşanması bekleniyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.