featured

XRP eylül tahmini: Eylül ayında kripto piyasasını ne bekliyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

XRP haberleri: Kripto para piyasasının zor bir yaz döneminden sonra 2024’ün son çeyreğinde toparlanacağı düşünülüyor. Son bir ayda Bitcoin’in dar bir aralıkta işlem görmesi ve altcoinlerde yaşanan kayıpların derinleşmesi, belirsizliği yükseltirken kripto piyasa değeri dört ayın en düşük seviyesine (1,85 trilyon dolar) indi.

Bununla birlikte 2024’ün son çeyreğinde iyimserliğin bir miktar daha yükselmesi beklenirken ekim ve kasım ayında potansiyel bir yükselişten önce Arthur Hayes gibi kripto uzmanları ve Captain Faibik, Michael van de Poope gibi kripto analistleri kripto paralarda bir toparlanma öngörüyor.

Eylül ayında kripto paraları etkileyebilecek önemli olayları

Tarihsel veriler göz önüne alındığında eylül ayının başta Bitcoin olmak üzere kripto paralar için durgun bir ay olacağı düşünülüyor. İlk olarak Cardano Chang yükseltmesinin yayınlanması ADA coin tarafından ağ yönetimini genişletecek bir hamle oldu.

Makro gelişmeler arasında ise faiz indirimi beklentisi iyimserlik duygusunu yükseltiyor. FOCM toplantısı ve ardından olası bir 25 veya 50 baz puanlık indirimi ile piyasada daha elverişli bir ortam oluşabilir ve faiz indirimi canlanma için katalizör görevi görebilir.

Stablecoin piyasasında yükselmenin de devam edeceğine dair beklentiler var. Ağustos ayında 169 milyar dolara yükselen stablecoin piyasası, yüzde 3,60’lik bir büyüme sergiledi. Bu artış piyasa genelinde bir büyümeyi destekleyebilir.

Analistlerin beklentisi ise genel olarak eylül ayının ilk yarısının durgun geçeceğini, ayın iki yarısında ise tarihsel geri çekilmelere karşın bir toparlanma yaşanabileceği kanaatinde. Analist Captain Faibik son paylaşımında bunu dile getirdi:

“Altcoin’ler hakkında ne düşünüyorsunuz efendim?

Çoğu altcoin mart ayındaki zirveden bu yana yüzde 60-70 düştü ve altcoin sahiplerinin Paniklediğini biliyorum.

Piyasalar muhtemelen önümüzdeki birkaç hafta boyunca yatay seyredecek ve sonra altcoinlerin eylül ortasından sonra toparlanacağı umudu var. 4. çeyrekte altcoinler potansiyel olarak Mart 2024 zirvelerine ulaşacak.”

XRP fiyatı için sırada ne var?

Son bir ayda yüzde 8,36 değer kaybeden XRP fiyatı, ağustosun ilk haftalarında 0,63 doların altına düştü. Bir süre 0,60 doların üzerinde tutunmasına rağmen 0,55 seviyelerinde işlem gördü. Piyasalardaki genel hareketlere oldukça açık olan XRP fiyatı, Ripple’in genişleme çabaları ve yeni ortaklık haberleri ile yaygınlaşmayı sürdürse de bunun etkileri fiyata yansımadı.

XRP’nin büyüme potansiyeli göz önüne alındığında ayın ilk yarısında yaşanabilecek durgunlukta altcoin fiyatının 0,55 doların üzerinde tutunması bu aksine alçalan trendin güçlenmesi hâlinde 0,50 desteğinde tutunması bekleniyor. Bu seviyelerin altında bir düşüş toparlanmayı zorlaştıracaktır.

XRP
XRP 1 aylık fiyat grafiği Kaynak: CoinMarketCap

Aynı zamanda Ripple cephesinde yaşanabilecek özel gelişmeler de fiyatı yükseltebilir ve Açık Faiz (OI) oranında bir artış sağlayabilir. Buna ek olarak 1 Eylül’de 560 milyon doları aşan 1 milyar XRP coinin piyasaya sürülmesi dolaşımdaki arzı yükseltti. Whale Alert üzerinden paylaşılan bu kilit açma etkinliği ile fiyat üzerinde bir geri çekilme yaşanma olasılığı yükselecek. Buna karşın Ripple CTO’su yılbaşında bu yıl piyasadaki XRP oranını azaltmak için çalışacaklarını açıklamıştı. Bu açıklama akıllara kilidi açılan tokenların yakılabileceğini getirdi. Bu tür bir senaryonun yaşanması hâlinde XRP fiyatında kısa vadeli yükselme beklenebilir.

Özetle XRP’nin eylül ayında karışık sinyaller verdiği görülüyor. Uzun vadede analistlerin XRP tahminleri ise genellikle olumlu nitelikte. Analistlerce yükselme potansiyeli altcoinler arasında ele alınan XRP’nin eylül ayında piyasa ile paralel bir şekilde hareket edeceği düşünülüyor.

Güncel XRP grafiklerine bakıldığında altcoin son 24 saate yüzde 2 değer kaybetti ve işlem hacmi yüzde 43 geriledi. Bu yazının yazıldığı sırada altcoin 0,557 dolardan işlem görüyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.