featured

Fed faiz kararından önce piyasada canlanma! XRP düşerken analistler boğa hareketi bekliyor…

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

XRP Haberleri: 18 Eylül’de kripto para piyasası Fed faiz kararının açıklanmasından önce bir miktar toparlanma göstererek yatırımcı iyimserliğini yükseltti. Bitcoin fiyatı yeniden 60 bin dolara ulaştı ve genel kripto piyasa değeri 2 trilyon doların üzerine çıktı. Mevcut toparlanmanın ardından faiz indirim kararının piyasada bir katalizör görevi göreceği düşünülüyor.

Bazı analistler 25 baz puanlık bir indirimin daha mütevazi bir yükselişi tetikleyebileceğini düşünürken Peter Schiff gibi piyasa uzmanları ise uzun vadede faiz indirimlerinin piyasaya yalnızca zarar vereceği görüşünde.

BTC yükselirken XRP fiyatı neden geri çekiliyor?

Erken işlem saatlerinde yüzde 4’ten fazla yükselen Bitcoin, 61,180 dolara çıkarak üç haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Bir miktar geri çekilme ile 60 bin dolara inen BTC fiyatındaki son yükselişin nedeni ise BTC stop ETF girişleri oldu. ETF’lere açık ilgi son 24 saate önemli oranda artarak net girişlerde 13 katlık bir yükselişi ortaya çıkardı. Yaklaşık 186 milyon dolarlık bir artış görüldü. Başta Fidelity BTC ETF’si olmak üzere VanEck ve ARK gibi şirketler de önemli girişler yaşadı.

Bitcoin fiyatı yükselirken XRP 0,58 dolarlın desteğin altına düştü. Yüzde 1,35’lik bir gerileme gösteren altcoin, dalgalı bir seyir izleyerek satış baskısı ile karşılaştı. Cryptowzrd gibi analistler bu düşüşün nedeninin Bitcoin hakimiyeti artarken altcoine olan ilginin düşmesi ile açıklıyor. Son 24 saate XRP işlem hacminin yüzde 14 düşmesi bunu destekliyor.

XRP boğa koşusu beklentileri yükseliyor

Kripto analisti @JavonTM1, altcoin fiyatının amansız ve akıl almaz bir boğa koşusuna doğru ilerlediğini düşünüyor. Analist güncel X paylaşımlarından bir tanesinde tarihsel grafiklerdeki eşzamanlılığa gönderme yaparak XRP fiyatını büyük bir yükselişin beklediğini ifade etti. Boğa koşusundan önce son aşamalarda olunabileceğini dile getirerek altcoin fiyatında 5 dolarlık bir seviyeyi işaret ediyor.

Benzer bir görüşü paylaşan CrediBull Crypto ise altcoinin 7 yıllık simetrik üçgen formasyonundan çıkmaya hazırlandığını ve büyük bir kopuşun başlayacağını düşünüyor. Benzersiz bir boşa koşusunun başlayacağını düşünen analist, altcoinin 0,65 doları aşarak ileriye doğru bir yükseliş başlatacağını düşünüyor.

Bunun yanında XRP’nın konumunu güçlendiren ve tam aksine spekülasyonlara neden olan gelişmeler de yaşanıyor. Ripple’ın paylaşımlarından birinde SEC davasını hatırlatarak SEC ile olan mücadelenin de tamamıyla sona erdiğini ifade etti. SEC, Ripple kararına itiraz etmeyecek ve bu gelişme altcoinin yasal güvenilirliğini güçlendirerek garanti altına alıyor.

XRP ETF’lerinin potansiyelinin güçlendiğini, stabilcoin RLUSD’nin likiditeyi yükselttiğini ve Ripple’ın uluslararası ödemelerdeki kolaylığı ile birlikte büyük banka ortaklıklarını hatırlatarak en hızlı ve ucuz blockchaine olduğunu açıkladı. Bu olumlu gelişmeler ile Ripple, XRP fiyatının özellikle 2025’te büyük ivme kazanabileceğini düşünüyor.

Ayrıca geri çekilme ortasında çeşitli spekülasyonlar da Ripple etrafında boğa hareketinin güçlendiğinin işaret ediyor. BecauseBitcoin CEO’nun belirli bir altcoinin grafiğinin ortaya çıkması ile önemli oranda XRP satın aldığını açıkladı. CEO’nun paylaşımlarına göre grafikler yalan söylemez ve önümüzdeki yıl altcoinin fiyatının 5 dolara kadar çıkabileceğini düşünüyor.

XRP güncel fiyat görünümü

Bu yazının yazıldığı sırada alçalan bir kanalda hareket eden XRP fiyatı 0,5763 dolardan işlem görüyor. Bollinger Bantları daralan bir aralıkta düşük dalgalanmaları güçlendiriyor. MACD göstergesi pozitif bölgede yukarı yönlü hareket ediyor.

XRP
XRP tekik grafik RR ve RSI Kaynak: Coinmarketcap

Altcoin güncel fiyatı son beş gündür 200 EMA’nın üzerinde işlem görüyor ve bu da alım sinyalini güçlendiriyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşağı yönlü hareket ederek 53 seviyesinde yer alıyor. Göstergeler nötr bir seyirde izlerken özellikle orta vadede altcoin fiyatı yeni gelişmelere açık olabilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.