ABD Senatörleri Facebook'un Novi ve Diem Kripto projesini sonlandırmasını istiyor
ABD Senatörleri Facebook'un Novi ve Diem Kripto projesini sonlandırmasını istiyor

WSJ: “Facebook planladığı stabil coini için ekosistem oluşturma konusunda büyük şirketler ile görüşüyor”

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya devi Facebook’un planları dahilinde bulunan fiat destekli kripto para projesi için Visa ve Mastercard’ın da dahil olduğu bazı firmalarla görüşmelerde bulunduğu söyleniyor.

The Wall Street Journal’ın yayınladığı son haberlerde, Facebook’un bir yıldan fazla bir süredir stabil coin bazlı ödeme platformu oluşturmak için çalıştığını söyledi. Project Libra olarak adlandırılan bu girişim dahilinde şirket, milyarlarca kullanıcının birbirine para göndermesini ve çevrimiçi alışveriş yapmasını sağlayan bir kripto para geliştirmeyi hedefliyor.

Facebook Visa ve Mastercard ile de görüşüyor iddiası

Visa ve Mastercard’la birlikte, Facebook’un, finansal hizmetler şirketi First Data Corp.’la toplamda 1 milyar dolarlık bir miktara ulaşmak istediği ve böylece stabil coinin volatiliteye karşı korunması için teminat olarak kullanılacağı belirtildi.

Rapora göre, sosyal medya devi aynı zamanda e-ticaret şirketleriyle de görüşmeler yapıyor. Ayrıca fon toplamak ve planlanan stabil coin için destek ve kabul kazanmak için çalışıyor. Facebook ayrıca, kullanıcılara reklamları görüntüleme ödülü olarak dijital para ile ödeme yapabilir. Ayrıca reklam verenlerin ürünler için coini kabul etmesine ve daha sonra bununla daha fazla reklam için ödeme yapmasına izin verebilir.

Facebook stabil coin ile birlikte bir çok yenilik görülecek

Facebook’un getirmek istediği yenlikler bununla da sınırlı değil. Şirketin, işlemlerde tüccarlar tarafından bankalara ve ödeme işlemcilerine ve ağlarına ödenen, genellikle yüzde 2-3 civarında masraf ve kart işlem ücretlerini ortadan kaldırmayı amaçladığı söyleniyor. WSJ, “projenin başarılı olması durumunda, kart ağlarının küresel ödemelerdeki hâkimiyetini tehdit edebileceğine”  vurgu yapıyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında çıkan haberlere göre, sosyal medya devi önce kullanıcıların Facebook’un 2014 yılında edindiği mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a fiilen sabitlenmiş kripto para ile para aktarmalarını sağlamak için Hindistan pazarına odaklanabileceklerini öne sürmüştü.

Küresel bir ödeme ağı olabilir

Barclays analisti Ross Sandler kısa süre önce Facebook’un kripto para projesinin 2021’de 3 milyar ila 19 milyar dolar arasında ek gelir sağlayabileceğini tahmininde bulundu.

Firma, Mayıs 2018’de Blockchain teknolojisi konusunda uzmanlaşmak için bazı girişimlerde bulundu. Yaklaşık bir yıldır şirket, Blockchain ekibini yeni işe alımlarla genişletiyor. Halen, hukuk uzmanları, veri mühendisleri, pazarlama yöneticileri ve daha fazlası da olmak üzere Blockchain ile ilgili yaklaşık 22 açık pozisyon bulunuyor.

Aynı zamanda bu yılın başlarında, Facebook, Blockchain konusunda uzmanlaşmış bir girişim olan Chainspace çalışanlarını işe aldı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir