Ünlü yönetici Bitcoin'e yöneltilen eleştirilere cevap verdi
Ünlü yönetici Bitcoin'e yöneltilen eleştirilere cevap verdi

Ünlü yönetici Bitcoin’e yöneltilen eleştirilere cevap verdi

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Fidelity Digital Asset araştırma direktörü Ria Bhutoria, Bitcoin’e yönelik altı yaygın eleştiri ve yanlış kanıya karşı görüşlerini ortaya koydu.

Bitcoin için güncellenmiş yanıt

Yeni bir raporda Bhutoria, lider kripto para birimine karşı argümanlar geçmişte birçok kez ele alınmış olsa da, ana akım ve perakende yatırımcıların Bitcoin’e hızla artan ilgisini yansıtan güncellenmiş bir yanıt vermenin zamanının geldiğini söylüyor.

İlk olarak, Bhutoria, Bitcoin’in bir değer deposu olamayacak kadar volatil olduğu iddiasını ele alıyor.

Fidelity yöneticisine göre, Bitcoin’in volatilitesi, kripto para biriminin arz esnekliğinin ve müdahaleye dirençli özelliğinin bir sonucudur.

Bhutoria, kripto para biriminin sabit arzı nedeniyle talebin artmasının ağı daha fazla BTC üretmeye zorlayamayacağını açıklıyor. Ağ ayrıca, zorluk ayarlaması blokların ortalama olarak her 10 dakikada bir üretilmesini garanti ettiği için daha yüksek bir oranda BTC üretemez.

Ek olarak, hiçbir merkez bankası veya hükümet volatiliteyi kontrol etmek için piyasayı yapay olarak destekleyemeyeceği veya kısıtlayamayacağı için, Bitcoin müdahalesiz bir piyasadır.

Ödeme aracı

Bitcoin’e yöneltilen bir diğer eleştiri, ödeme aracı olarak başarısızlığıdır. Bhutoria, BTC’nin en başta satış noktası ödemelerini kolaylaştırmak için tasarlanmadığına işaret ediyor. “Günlük işlemler için kapasitesinden yoksun olan şey zaten bu” diyen Bhutoria, Bitcoin’in değişmezlik, şeffaflık ve merkezsizlik gibi özelliklerinin bulunduğunu ve havale ve işletmeler arasındaki küresel ödemeler gibi uluslararası ödemeler için en iyi kullanılan benzersiz özellikleri de içerisinde barındırığını ifade ediyor.

Bitcoin madenciliğinin sınırlı kaynakların israfı olduğu iddialarına gelince, Bhutoria, hidroelektrik güç, rüzgar ve güneş enerjisi gibi “önemli sayıda operasyonun yenilenebilir enerji kaynaklarından ve aksi takdirde boşa harcanacak fazla enerjiden güç aldığını” söylüyor.

Bitcoin ve suç

Bitcoin’in suçluların para aklamasını ve yasadışı faaliyetleri finanse etmesini kolaylaştırdığına dair korkulara rağmen, Bhutoria, tüm Bitcoin işlemlerinin %1’den azının yasadışı faaliyetlerle bağlantılı olduğunu vurguluyor. Aksine, Bitcoin’in şeffaflık özelliği, kolluk kuvvetlerinin BTC işlemlerini izlemesine izin veriyor.

Ek olarak, Bhutoria, Bitcoin’in hiçbir şey tarafından desteklenmemesi sorununu ele alıyor. Fidelity’nin araştırma başkanı, BTC’nin aslında kodla ve benzersiz özelliklerini anlayan ve ona inanan kullanıcıları arasında bir consensus ile desteklendiğini vurguluyor.

Son olarak, Bhutoria, BTC’nin bir rakiple değiştirileceği argümanına itiraz ediyor.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir