Ünlü bilgisayar bilimcisinden çarpıcı Bitcoin öngörüsü
Ünlü bilgisayar bilimcisinden çarpıcı Bitcoin öngörüsü

Ünlü bilgisayar bilimcisinden çarpıcı Bitcoin öngörüsü

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bit gold’un kurucusu ve tanınmış bilgisayar bilimcisi Nick Szabo, Bitcoin (BTC) oynaklığını gösterdiği bir dizi tweet yayınladı. Grafikler, kripto para piyasasında dalgalanmanın son yıllarda azaldığını ve piyasa değerinin zaman içinde istikrar kazandığını gösteriyor.

Nick Szabo: “Volatilite düşüyor ve Bitcoin fiyatı dengeleniyor.”

Kripto para birimi pazarı son yıllarda , alandaki en popüler ve en tanınmış dijital varlık olan Bitcoin (BTC) ile genişliyor. Piyasada görünen başka sanal para birimleri olsa da, Bitcoin her zaman en değerli olarak kaldı. Son bir tweette Nick Szabo, Bitcoin’in 365 günlük oynaklığını ve logaritmik gerçekleşmiş sermayesini gösteren iki tablo paylaştı. Zaman içinde, volatilitenin 2011’de %9,5’i aştığını ve 2017’de neredeyse %2,5’e kadar düştüğünü görmek mümkündür.

2018 ortasından bu yana, Bitcoin oynaklığı bu yılın Haziran ayına kadar düşüyor. Neredeyse üç ay önce, Bitcoin bir yılda ilk kez 10.000 doları aştı. Aynı zamanda, Bitcoin farklı borsalarda 13.750 doları aştı ve o zamandan beri düşen volatilite ile azalan bir üçgen şeklinde işlem gördü. Bu arada ikinci tablo, oynaklık azaldıkça Bitcoin’in piyasadaki değerinin arttığını gösteriyor. Bitcoin’in gerçekleştirdiği piyasa değeri için en uzun istikrar dönemi, 2015 ve 2018 yılının başlarında gerçekleşti.

 

Uzman: “Bitcoin’in piyasa değeri ile oynaklık arasında negatif bir ilişki var.”

Grafikler, piyasa değeri ile oynaklık arasında negatif bir ilişki olduğunu gösteriyor. Oynaklık yıllar içinde düştükçe, Bitcoin için pazar değerlemesi büyüdü. Bu kural, oynaklığın arttığı ve en popüler varlığın fiyatının da yükseldiği hareketler için geçerli değil. Bitcoin’in değerlemesi, çok belirgin bir boğa piyasası olduğunda arttı, ardından ani bir düşüşün daha düşük seviyelere çıkmasıyla yükseldi. Başka bir tweette Szabo bu çizelgeleri açıkladı:

Uzun vadeli grafik, Bitcoin’in üstün derin güvenliğini, küresel kusursuzluğunu ve parasal sağlamlığını yansıtıyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir