Bitcoin
Altın savunucusu olan Peter Schiff  hala Bitcoin'in 10 bin dolara düştüğünü düşünüyor.

Ünlü altın tutkunundan itiraf geldi: “Bitcoin konusunda yanılmışım”

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın savunucusu olan Peter Schiff  hala Bitcoin’in 10 bin dolara düştüğünü düşünüyor. Bitcoin aleyhine sık sık olumsuz konuşmalarıyla bilinen Peter Schiff, altın geçen ay tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldikten sonra Bitcoin’in “çökmediğini” görünce tahminlerinde en azından bazı kusurlar olduğunu artık kabul ediyor.

Schiff’ten düşüş vurgusu

6 Eylül’de Tyler Winklevoss ile yapılan bir Twitter paylaşımında Schiff, Gemini’nin kurucu ortağıyla Bitcoin’in 17 Ağustos’ta 12 bin doların üzerine çıktığı ve geçen hafta 10 bin doların altına düşmesi ile ilgili sözlerine değindi. Winklevoss, dijital varlığın gelecekteki tüm düşüşler için temel değerinin 10.000 dolar olacağını öngörürken, Schiff, Bitcoin’in (BTC) bir çöküşten önce konsolide olabileceğini belirterek kesinlikle daha fazla düşüş olabileceğini vurguladı.

Schiff, “10 bin dolar destek seviyesi ne kadar çok test edilirse, Bitcoin o kadar zayıflar. Piyasalar, yatırımcılara nadiren dip fiyattan satın alma şansı verir” diyor.

Bununla birlikte, Twitter kullanıcısı Sharkybit, altın tutkunu olan Schiff’in konuyu mecrasından saptırmasına izin vermek istemedi ve Schiff’in 5 Temmuz’da Bitcoin fiyatının altın yükseldikçe düşeceği tahmininin ekran görüntüsünü yayınladı.

Schiff, “Altın üzerinde haklıydım, ancak Bitcoin konusunda yanıldım. Bitcoin, büyük ölçüde altının kuyruklarında bir gezinti ve Grayscale tarafından satın alınan devasa bir TV reklamı sayesinde 12 bin dolara kadar direnişi aşmayı başardı” ifadesini kullanıyor.

“Bitcoin 10 bin dolara düşerek hızla ayı piyasasına döndü.”

Skew Analytics’e göre, altın ve Bitcoin arasındaki bir aylık korelasyon Ağustos başında %68’lik rekor bir yüksek seviyeye ulaştı. Bu yazının yazıldığı sırada ise, altının fiyatı, 6 Ağustos’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2 bin 89 dolara ulaştığından bu yana %7.1 düşerek ons ​​başına 1.934 dolar oldu.

Bununla birlikte, Bitcoin şu anda 10 bin 251dolar değerinde ve bu yıl 2 Ağustos’ta 12 bin doların üzerine çıktığından beri %15 düştü. İki varlık arasındaki korelasyon son iki hafta boyunca %0-20 civarında kaldı ve Eylül’de kısa bir süre için %2.6’ya düştü.

Bitcoin şu anda altınla yüksek oranda ilişkili olmasa da, vadeli işlemler piyasasındaki önceki fiyat korelasyonları ve eğilimleri göz önünde bulundurulduğunda, 2020’de dijital altın olmaya devam edebilir. Skew’e göre, altının yılbaşından bugüne kadar (YTD) %27,22 getirisi varken, Bitcoin yılbaşından bu yana %42,36 getiri elde etti.

cointelegraph

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir