featured

Trump’ın konuşması ardından yükselen tokenlar: Bu tokenlar Bitcoin’i geride bıraktı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası, hafta sonu yaşadığı kayıpları telefi etmeye çalışarak haftaya pozitif başladı. Bitcoin 69 bin dolara yükselerek yeniden 70 bin dolar sınırında dayandı. Altcoin piyasada yükselen iyimserlikle birlikte yüzde 3’ün üzerinde artış gösterdi.

Bununla birlikte küresel siyasal gelişmelerde kripto piyasasını etkiledi. Donald Trump’ın Bitcoin Konferansı başta Bitcoin olmak üzere Bitcoin ile bağlantılı tokenların yükselmesini sağladı.

Bitcoin Cash ve Bitcoin SV fiyatlarında hızlı artış

Trump’ın konuşmasının ardından Bitcoin 69 bine yükselerek gün içinde en yüksek 69,95 seviyesini gördü. 70 bin dolara bir yükseliş beklenmesine rağmen BTC fiyatında bir miktar geri çekilme yaşandı ve bu yazının yazıldığı sırada yüzde 1,46 yükseliş ile 68,86 dolardan işlem görüyor. Buna karşın işlem hacminde yüzde 16’lik bir düşüş görüldü.

Bitcoin
BCH teknik grafik

Bitcoin’in fiyatında yaşanan yükselmeye karşın Bitcoin türevleri BCH ve BSV yüzde 15’in üzerinde yükseldi. Son 24 saate Bitcoin Cash (BCH), yüzde 12,23 yükseldi ve işlem hacmi yüzde 54 çıktı. Bu yazının yazıldığı sırada 444 dolardan işlem gören BCH, 8,765,217,265 piyasa değerine sahip. Teknik grafikte dört gündür üst üste yeşil mum yakan BCH fiyatı Ichimoku Bulutu’nun üstünde işlem görüyor. Bu, fiyatın pozitif bölgede olduğunu işaret ediyor. Trendinin yönünü gösteren Göreceli Güç Endeksine bakıldığında RSI 67 seviyesinde yer alıyor. Aşırı alım bölgesine yaklaşan endeks, BCH fiyatı hakkında iyimserliği yükseltiyor.

BSV teknik grafik

Bitcoin SV fiyatına bakıldığında ise son 24 saate yüzde 18 yükselen BSV, 52 dolardan işlem görüyor. Gün içinde en yüksek 53,9 doları gören BSV tokenın işlem hacmi yüzde 189 yükseldi. BSV fiyatı Ichimoku Bulutu’nun içinde işlem görüyor. Göreceli Güç Endeksi ise 68 seviyesinde ve aşırı alım bölgesine doğru hareket ediyor.

Trump’ın konuşması neden önemliydi?

Eski ABD başkanı Donald Trump, 2024 seçimlerini kazanması hâlinde kripto alanında yapacağı reformlardan bahsetti. Bunlar arasında en dikkat çekeni ulusal Bitcoin rezervi planı oldu. ABD’yi gezegeninin kripto başkenti yapmak için çalışmalar yapacağını açıklayan Trump konuşmasının yanı sıra FED faiz indirimi beklentileri de piyasadaki iyimserliği yükseltti.

Ayrıca 31 Temmuz’da düzenlenecek FOMC toplantısı da piyasa için oldukça önemli. Toplantıda faiz oranlarının değişmeyeceğini düşünen analistler, 2024 Ağustos ayının BTC fiyat yükselişi için erken olduğunu açıkladı. 10x Research şirketinin verilerine göre önümüzdeki iki ay için BTC fiyatında düz bir seyir beklediği göze çarptı. Bununla birlikte yaklaşan ABD seçim sonuçlarının piyasada sürpriz etkiler yapabileceği düşünülüyor.

Kripto para piyasası önümüzdeki günlerde belirsizliğini korusa da Bitcoin ve altcoinler gün içinde olumlu bir seyir izledi. Ancak meme coin sektörü 29 Temmuz Pazartesi günü altcoinlerin yakaladığı performansı gösteremedi. Popüler meme coinler düşerken AI tokenlar nispeten daha iyi bir performans gösterdi ve minimal bir yükseliş sergiledi. Ancak yeni çıkan AI token WienerAI, yapay zekâ teknolojileri ile meme coinleri bir araya getiren özel bir proje olarak dikkat çekti.

WienerAI yıllık yüzde 128 ödül veriyor!

Köpek temalı meme coinlerden esinlenerek tasarlanan ve yarı meme yarı yapay zekâ olarak tanıtılan WienerAI, ön satış aşamasında hızlı büyüyen bir token olarak dikkat çeker. Sibernetik bir varlık olarak yapay zeka teknolojilerini meme severlerin kullanımına sunar. Yalnızca bir meme coin olmayan ve yatırım tavsiyeleri ile bir meme arkadaş olarak tasarlanan WAI tokenları, staking ile kullanıcıya cömert ödüller sunar.

WienerAI Satın Al

2 yıl boyunca dağıtılacak staking avantajları ile pasif ödül kazanmaya imkân verir. Bu özelliği ile 2024 staking yapan tokenlar arasına giren WAI, satın alındıktan sonra hemen stake edilebilir. Ethereum bloğu başına 3938 mevcut ödül veren projede güncel 1 WAI token fiyatı 0.00073 dolardır. Her yeni etapta fiyat artışına giden projede, ETH ağı dışında kart ve BNB üzerinden alım yapmak mümkündür.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *