featured

Toncoin zorluklarla karşı karşıya: TON fiyatı yeniden 6 dolara ulaşabilir mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telegram kurucusu Pavel Durov’un tutuklanması ile büyük bir darbe alan Toncoin, aktif kullanıcı sayısındaki artışla gündeme geldi. Tutuklanma ardından yüzde 25’lik sert bir düşüş yaşayan altcoin, Durov’un mesajı ile bir miktar toparlama göstermesine rağmen CoinMarketCap sıralamasına göre 10 sıraya geriledi ve piyasa değeri açısından TRON coinin gerisine düştü.

Aktif adreslerdeki artış ve DOGS coin baskısı

Güncel verilere göre 1 Eylül’de Toncoin’in aktif kullanıcı sayısı 1,1 milyonu aştı. Altcoine ait resmi X hesabından paylaşılan veriler ile ağdaki kullanıcı sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. Yeni bir dönüm noktasına ulaşan kripto paranın aktif kullanıcılarının üst üste üç günde 1 milyonu aşmış olması ile ağdaki kullanıcı sayısı 2024 başından bu yana 4 kat arttı.

Bu yükseliş öncesinde TON coin blok zinciri aşırı trafik nedeniyle iki kez kesintiye uğramıştı. 36 saat içinde iki kez çöken ağ kesintileri toplam 10 saate yakın sürdü. DOGS’un yoğun ilgisinden kaynaklanan ağ yüklenmesi blok zincir üzerinde ciddi bir baskı yarattı. Açıklamaya göre kesintiler 27 ve 28 Ağustos’ta meydana geldi. En iyi meme coinler arasına girmeyi hedefleyen DOGS, günlük yüzde 6’lik bir düşüşle 0.001224 dolardan işlem görüyor.

Güncel TON fiyat analizi

Telegram CEO’sunun kefaletle serbest kalması ile TON coin fiyatı üzerindeki baskı bir miktar azalsa da altcoin son 1 haftada yüzde 10, son 24 saate ise yüzde 1.91 düştü. Güncel olarak 5,40 dolarlık seviyesinin altına gerileyen altcoin bu yazının yazıldığı sırada 5,28 dolardan işlem görüyor. Teknik grafiklerine bakıldığında fiyat, alçalan trendi işaret eden kırmızı Ichimoku Bulutu’nun altında yer alıyor. DMI endeksinde pozitif DI hem ADX hem de negatif DI’nın altında kaldı.

TON coin
TON teknik grafik – EMA ve RSI Kaynak: CoinMarketCap

TON coin fiyatının 50 EMA’nın altına düşmesi alçalan trendi güçlendiriyor. Son olarak Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı satım bölgesi olan 30 seviyesinin sınırında 36’da yer alıyor. TON coin alçalan trende devam ederse psikolojik destek noktası 5 dolar olacaktır.

Sonuç olarak  tutuklanama haberlerinin güncelliğine rağmen 5 dolar seviyesinde güçlü bir duruş sergileyen altcoinin, Durov etrafındaki haberlerin yatışması ile toparlamayı sürdüreceği ve yeniden 6 dolara ulaşıp ulaşamayacağı merak ediliyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.