featured

TON fiyat tahmini: Kullanım alanları genişlerken TON coin 6 dolarda tökezliyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası belirsiz bir süreçten geçerken en büyük dokuzuncu kripto para birimi olan TON coin, bir haftalık yükseliş momentumunu kaybediyor. Geçtiğimiz haftalarda Telegram soruşturması sonrasında önemli bir darbe alan altcoin, hafta boyunca yükselen bir kanalda hareket ederek son üç haftadır yaşadığı kayıpları miktar telefi etti. Ancak hafta sonu yeniden düşüşe geçen altcoinin kısa vadede 6 dolara yeniden ulaşıp ulaşamayacağı tartışılıyor.

TON coin benimsenme oranı artıyor!

Kripto entegrasyonlarına bir yenisini ekleyen TON Vakfı, X hesabında Tada Telegram yeni mini uygulamasına dair bir ortaklık kurulduğunu açıkladı. Bu ortaklık ile uygulamada aynı ağda işlem gören TON coin veya Tether (USDT) ile ödeme yapılması mümkün olacak. Ücretsiz bir etkinlikle duyurulan Tada yeni mini uygulamayı Singapurlu müşterilere sunacak ve bu uygulama Telegram üzerinden sorunsuz bir kullanıma sahip olacak.

Uygulamanın temel işlevi seyahat için araç çağırma ve ödemeleri belirlenen kripto paralar ile yapmak olarak açıklandı. Yolculara fayda sağlamanın yanında kullanıcılara seyahat ücretlerini kripto paralar ile ödeme yolunu açacak olan Tada hem benimsenmeyi arttıracak hem de uygulamayı teşvik edici indirimler ile destekleyeceğini açıkladı. Ayrıca sosyal medyayı ve kripto paraları bir araya getirerek pratiklik sağlayacak.

TON coin fiyat görünümü

Tada mini uygulaması ile benimsenme oranını yükselten altcoin, orta vadede olumlu göstergelere sahip olsa da kısa vadede günlük kazanımlarda tökezlemeler yaşadı. Son bir haftadır yukarı yönlü bir trendde hareket ederek ağustos ayının ortasından bu yana fiyatındaki değer kaybını telafi etmeye çalışan altcoin gün içinde yüzde 3’ten fazla düştü. Haftalık olarak ise yüzde 22 yükseldi.

TON coin
TON coin EMA ve RSI Kaynak: Coinmarketcap

Dalgalı bir seyir izleyerek 5,75 doların üstünde kalan altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 5,68 dolardan işlem görüyor. Fiyatındaki geri çekilmenin yanında işlem hacmi de düşen kripto paranın 200 günlük EMA değeri fiyat bölgesinde yer alıyor. Ayrıca Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) 50’nin üzerinde bulunması alım trendinin güçlendiğini gösteriyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.