featured

Telegram kriptolarında çöküş: TON ve DOGS kritik desteğin altına düştü!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telegram ekosistemine ait kripto paralar TON ve DOGS son zamanlarda fiyat çöküşüyle karşı karşıya. DOGS airdrop sonrası düşerken, Telegram kurucusunun tutuklanması ile bir dizi spekülasyonun ortasında kalan Toncoin, altı ayın en düşük seviyesine gerildi. Piyasa değeri açısından yalnızca son bir günde yüzde 2’den fazla değer kaybeden altcoin, satış baskısı altında destek bölgelerini test ediyor. TON, eylül ayının negatif baskısı ve ayı piyasasının da etkisiyle balinalar için birikim sinyali veriyor. Buna karşın meme coin ekosistemine güçlü bir giriş yapan DOGS, yalnızca bir haftada kazanımını kaybetmeye başladı. 

DOGS meme coini momentum kaybediyor

Piyasa çöküşünün ortasında son bir haftada yüzde 26 düşüş yaşayan DOGS coin yavaş bir toparlanma gösteriyor. Airdrop sonrasında fiyatında hızlı bir yükseliş yaşayan meme coinin işlem hacmi son 24 saate yüzde 20 yükseldi ve meme coinin fiyatı yüzde 2 arttı. 0,0010 dolardan işlem gören meme parası, geçtiğimiz hafta 0,0016 dolar seviyesinden düşmüştü ve bu alçalan piyasa trendine karşı bir miktar toparlanmaya çalışıyor.

DOGS 1 haftalık fiyat grafiği Kaynak: CoinMarketCap

Piyasa değeri 547.964.833 dolara ulaşan kripto para, direnç kaybeder ve düşerse fiyatına bir sıfır daha ekleyebilir. Bu senaryonun gerçekleşmesi hâlinde yeniden tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0,00095 dolara kadar gerileyebilir. Meme coin yükseliş trendini sürdürebilirse kısa vadede 0,0011 dolar seviyesini geçmesi gerekiyor.

TON coin büyük bir çöküşle karşı karşıya

Telegram meme coini DOGS kadar iyimser bir süreç geçirmeyen TON, salı günü 5 dolarlık desteğin altına düştü. 5 Eylül Perşembe günü ise CoinGecko sıralamasına göre birkaç kez piyasa değeri açısından düşerek Cardano (ADA) coinin altına 12. sıraya gerileyip toparlandı. Dalgalı bir seyir izleyen altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 4,65 dolardan işlem görüyor ve son 7 günde yüzde 16 değer kaybetti.

TON
TON teknik grafik 50-100 EMA Kaynak: Coinmarkercap

TON grafiğine bakıldığında fiyat, düşüş trendinin süreceğini işaret eden kırmızı Ichimoku Bulutu’nun altında yer alıyor. Ayrıca fiyat 50 EMA ve 100 EMA seviyelerinin altında işlem görüyor. Aşağı yönlü trendin güçlendiğini işaret eden negatif DI yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. Bir süre daha geri çekilmeyi sürdürebilecek olan TON coine ait Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise aşırı satım bölgesi 30’un altına düşerek 29 seviyesinde endişe yarattı.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.