Telegram CEO’su Pavel Durov’un tutuklanmasının arından son bir aydır psikolojik direnç noktasının altında işlem gören Ton coin, yeni ortaklıklar ile daha iyimser bir tablo çizmeye başladı. Son bir haftalık raporuna bakıldığında Fed faiz indiriminin piyasada yarattığı olumlu havaya karşın başarılı bir yükseliş sergileyemeyen altcoin, yeni stratejik yatırımlar ve artan kullanıcı ilgisi ile büyümeyi hedefliyor.
Artan kullanıcı ilgisi ve stratejik ortaklıklar
TON coin geçtiğimiz son 24 saate günlük aktif adres sayısında yüzde 3,400’ün üzerinde artış yaşadı. Yüksek ağ aktivitesi, kullanıcı ilgisinin yükseldiğini gösterir. Fiyat artışını tetikleyebilecek olan bu gelişmenin yanında haftalık aktif kullanıcı sayısının artışı ile Ton blok zincirinde ilk kez USDT oranını 1 milyar doları geçti. Haftalık 5 milyon kullanıcıya erişen ağdaki USTD oranı, son bir aydır devam eden spekülasyonların etkisinde kalmasına rağmen 1 milyar tokene ulaştı.
Ortaklık gelişmelerine bakıldığında Ton Vakfı, Revolut uygulamasını duyurdu. Bu uygulama tokenların farklı aracı bir hizmet sağlayıcı olmadan alınıp satılmasına imkân verecek. Erişilebilirliği yükselten bir gelişme olarak dikkat çeken uygulamanın kolay kullanımı sayesinde benimsemenin de artacağı tahmin ediliyor.
Bunun yanında altcoinin ekosistemi için en önemli gelişme Bitget ile ortak yürütülen staking etkinliği oldu. 30 milyon dolarlık bir stratejik yatırım olarak ele alınan bu gelişme ile pazara daha fazla dApp’in girmesi teşvik edilecek ve bu da altcoin için yaygınlaşmayı arttırabilir.
Ton güncel fiyat görünümü
Telegram’ın resmi tokenı hâline gelen TON coin, piyasa ile birlikte genel bir düşüş eğilimi içinde hareket ediyor. Gün içinde yüzde 3,55 gerileyen altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 5,56 dolardan işlem görmekte. CMF indikatörü kısa bir düşüşün ardından yukarı yönlü hareket etmeye başladı ve 0,09 seviyesinde yer alıyor. Para akışı indikatörünün yükselmesi talebin yükselebileceğini işaret ediyor.
Bollinger Bantaları genişleyen aralıkta işlem görüyor ve bu fiyat volatilitesinin yükselebileceğini işaret etmekte. Kısa vadeli 50 SMA fiyatın üzerinde ve ayrıca fiyat, 7 günlük ortalamanın altına düşmüş durumda. Son olarak Göreceli Güç Endeksi (RSI) 50 seviyesinin sınırında ve düşüşü sürdürürse nötr bölgede zayıflamaya devam edecek.
Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.