Tom Lee: “Bu olayla Bitcoin bu hafta sonu fırlayabilir!”
Tom Lee’den yeni Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Litecoin tahmini

Tom Lee’den yeni Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Litecoin tahmini

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD-Çin ticaret savaşı, günümüzdeki finansal ve ticaret sisteminde dalgalanmalar oluşturdu. Fundstrat’ın kurucu ortağı Tom Lee, geçtiğimiz günlerde iki ülke arasındaki durumun, Bitcoin  ve kripto paraların “ilişkili” olduğu sistematik ralliyi tetikleyebileceğini belirtti.

ABD-Çin ticaret savaşı ve Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Litecoin rallisi ilişkisi

Böyle bir korelasyon, son Bitcoin rallisi ile ABD-Çin ticaret savaşı arasında dolaylı bir ilişki olabileceğini belirten CoinShares STK’sı Meltem Demirors tarafından da paylaşıldı. Forbes tarafından yayınlanan bir makaleye göre, mevcut ticaret savaşı, Çin’in ABD hazinelerini satması durumunda nihayetinde ABD tahvil piyasasına yayılabilir. Bu, potansiyel olarak Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Litecoin rallisini tetikleyebilir.

Yılın başından bu yana, Bitcoin büyük ölçüde büyüdü ve fiyat değerlendirmesi açısından yaklaşık %130 kazandı. ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı tarifelerden teknolojiye ve dolayısıyla da değişiyordu, bu nedenle Bitcoin’in talebini arttı. Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca, kripto paralar kollektif olarak değer kazanırken, altının değerlemesi çok tarafsızdı ve küresel bir platformda gerçekleşen ticaret savaşlarıyla yatırımcıların “endişelendiği” belirtildi.

“Bitcoin tartışmasız diğer varlıklardan daha üstün bir değer deposu.”

Yewno’nun kurucusu ve CEO’su Ruggero Gramatica, bu senaryoyu açıkladı ve olası bir sonucu vardı:

ABD tahvillerinin satılması üzerine, para daha sonra diğer hazine bonolarına akacak. Altın bir alternatiftir, ancak daha az getiri, likidite ve yüksek taşıma maliyetlerine sahiptir. Ancak Bitcoin, kripto para birimleri fiyatlarını yukarı çeken alternatif bir değer deposu olarak para akışındaki fazlalığı gözlemleyebilir. Bitcoin ve buna bağlı olarak diğer kripto para birimleri, dayanıklılığı, sınırlı temini, öngörülebilir enflasyonu ve transfer kolaylığından dolayı tartışmasız daha üstün bir  değer deposu.

Ancak Gramatica, söz konusu hareketin Çin için felaket olacağı için bu olasılığın çok küçük olduğunu vurguladı. Böyle bir durum ABD dolarını yuan karşısında değerlendiriyor ve tüm Çin ihracatını ABD kıtasında daha pahalı hale getiriyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir