Tether, usdt, kripto para, kripto para haberleri
Tether

Tether üç yüz milyon yeni Tether tokeni daha piyasaya sürdü

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şubat ayı ortasından bu yana, pazara üç yüz milyon yeni Tether token (USDT) daha girdi. Tokenler Bitfinex ile ilişkili bir adrese gönderildi.

Yaklaşık 300 milyon Tetherin gönderildiği haberi Twitter kullanıcısı Not Tether Printer tarafından duyuruldu. Tether, yılın başlangıcından bu yana 850 milyon Tether tokeni bastı.

USDT en popüler sabitlenmiş kripto para birimi olduğu için, piyasadaki istikrarsızlık dönemlerinin çoğu için bir sığınaktır. Ocak ayı piyasasında yüksek talep nedeniyle USDT fiyatı 1.03 USD’ye kadar yükseldi. Blockchain’deki birkaç istikrarlı paradan biri olarak, pek çok tüccar Bitcoin’lerini çekerken vergilendirmemek için USDT’e döndürdü.

USDT paritesi, tüm işlem hacminin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Tüm kripto işlem hacminin %14,21’ini temsil eden USDT en çok işlem gören ikinci para olmuştur.

Binance’ın 2017 ortalarında USDT paritesini sistemine ekledi. Şu anda en popüler kripto paraların yedisiyle doğrudan USDT alım satımına izin veriyor. Geçtiğimiz günlerde USDT paritesini QTUM ile destekleyecek  şekilde genişletti. Bu haberden sonra kripto para %42 oranında yükseldiği görüldü. Daha fazla kripto paranın USDT ile işlem yapmak istediği spekülasyonlarınıda ortaya sürdü.

Tether hakkında hala süpheler devam ediyor

Kripto para birimi, mali denetçileri Friedman LLP ile olan ilişkisinin sona erdiğini doğruladıktan sonra son birkaç ay içinde yoğun bir incelemeye girdi. USDT’nin ABD Doları tarafından %100 desteklendiği iddiasının meşru olması konusunda şüpheler uyandırdı ve şirketin piyasayı sahte fonlarla destekleyebileceğine dair endişelere neden oldu.

Şirket, bu belirsizlikle ilgili resmi bir açıklama yayınlamadı ve görüşmeler sırasında yorum yapmayı reddetmesine rağmen, Tether web sitesi şunları söylüyor:

“Platform para birimleri, rezerv hesabımızdaki fiili fiat döviz varlıkları ile %100 desteklenmektedir. Tether Limited’in hizmet şartlarına uygun olarak kullanılabilir ve değiştirilebilir. Dönüşüm oranı 1 USDT karşı 1 ABD Doları’dır. Platform, dolaşımdaki tüm USDT toplamının rezervimizdeki fiat para biriminin bakiyesine eşit veya daha düşüktür. Şeffaflık sayfamız sayesinde, herkes her ikisinin sayısını gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilir.”

Cryptoslate

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir