featured

Terra Classic’ten çifte yükseltme: LUNC fiyatında beklenen büyük yükseliş geliyor mu?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terra ekosistemi yeni LUNC yakma haberleri ve ağ yükseltmeleri ile kripto piyasa hareketlerinden bağımsız bir şekilde yükseldi. 9 Eylül Pazartesi günü açıklanan Terra Classic 12131 yükseltmesi ve yaklaşan token yakma etkinliğinin yarattığı iyimser hava ile LUNC ve LUNA tokenları sırasıyla yüzde 6 ve yüzde 13 değer kazandı.

LUNC token yakma etkinliği ne zaman yapılacak?

Geçtiğimiz hafta Binance kripto para borsası eylül ayının başında 1,2 milyar LUNC tokenı yakarak altcoinin ekosistemini desteklemişti. Geçtiğimiz ayda ise 65 milyar LUNC tokenı yakılmasına ve dolaşımdaki arzın düşürülmesine rağmen LUNC fiyatı tepki vermemiş ve neredeyse bir ayın en düşük seviyesi 0.000072 dolara gerilemişti. 9 Eylül Pazartesi günü işlem saatlerinde yükselişe geçen LUNC tokenı, Terraform Labs’ın iflasının ardından SEC’e 4,5 milyar dolar öderken yeni bir yakma etkinliği düzenleyecek.

Mahkeme kararının ardından hem LUNC hem de USTC stablecoini sırasıyla belli miktarlarda piyasadan çekilecek. LUNC yakımı 275 milyar olacakken yakma işleminin ne zaman yapılacağı kesin değil. Ancak 31 Ekim’de LUNC ve USDT tokenlarını kapsayan Columbus-5 zinciri ve Phoenix-1 zincirinde yapılacak faaliyetlerden önce yapılacağı tahmin ediliyor.

Terra Classic ağında çift yükseltme

Crypto News Portal’ın X paylaşımlarına göre Terra Classic zinciri v3.1.5 versiyonuna yükseltilecek. Terra Station’da yayınlanan yükseltme haberleri LUNC tarafından onaylandı ve yükseltmenin 18 Eylül’de yapılması planlanıyor. Ana ağda mevcut birçok sorunu çözmeyi hedefleyen yükseltme blok zincirinin 19850000 bloğuna ulaşması ile başlayacak.

Bu güncellemenin yanında bir süredir topluluk tarafından beklenen Tax2Gas yükseltmesini tamamlandı. Bu yükseltme sayesinde gaz ücretlerinde iyileştirme yapılacak ve bunun başta verimlilik olmak üzere sorunsuz bir vergi sürecini de başlatacağı düşünülüyor.

Güncel LUNC fiyat analizi

Ekosisteminin en güçlü altcoini olan LUNC, son bir günde yüzde 6,29’luk bir yükseliş sergiledi. Son üç haftanın en yüksek seviyesine 0,000086 dolar ile ulaşan token fiyatı Ichimoku Bulutu’nun üzerinde işlem görüyor.

Terra
LUNC teknik grafik Kaynak: CoinMarketCap

Momentumu gösteren MACD endeksi pozitif bölgeye yaklaştı ve sinyal çizgisini yukarı yönlü keserek trendin güçlendiğini göstermekte DMI endeksinde pozitif DI, negatif DI yukarı yönlü keserek pozitif yöndeki hareketlerin daha baskın olduğunu işaret ediyor. 50 günlük üssel hareketli ortalama (EMA) ise mum grafiğinde son iki gündür fiyat mumunun altında kalarak alım sinyalini güçlendiriyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.