featured

Terra Luna Classic’te vergi devrimi: Yüzde 1,5’lik yakım vergisi LUNC ve USTC fiyatlarını nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Terra Luna Classic topluluğu, yakım vergisinin %0,5’ten %1,5’e çıkarılması yönündeki öneriyi tartışıyor. Bu değişiklik, yakım vergi dağıtımı ve Tax2Burn önerileri doğrultusunda gündeme gelmiş durumda. Ancak dikkat çeken şey, topluluğun bu öneri konusunda ikiye bölünmüş durumda olması. Bazı topluluk üyeleri, bu vergi artışının dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in LUNC token yakım mekanizmasını askıya almasına neden olabileceğinden endişe ediyor. Peki, gerçekten böyle olabilir mi?

Terra Luna Classic topluğu zincir üstü vergisini %1,5’e çıkarmayı teklif ediyor

Terra Luna Classic doğrulayıcısı JesusisLord, zincir üzerindeki vergi oranının %0,5’ten %1,5’e yükseltilmesini önerdi. Doğrulayıcı, ayrıca yakım vergisinin toplam arz hedefi olan 10 milyar LUNC tokenına ulaşılana kadar sabit tutulmasını da tavsiye ediyor. Bu öneri, topluluğun yakım vergi mekanizmasının başlangıcında belirlediği ilk hedefle de örtüşüyor.

Terra Luna Classic LUNC

Şu anda %0,5 olan LUNC yakım vergisi, %80 ve %20 olarak ikiye ayrılıyor. %20’lik kısım, %10’u topluluk havuzuna ve %10’u oracle havuzuna olacak şekilde dağıtılıyor. Vergi yakım dağıtımı için v3.1.3 güncellemesi başarıyla uygulandığında, oracle havuzu yakım vergisinin %10’unu alacak.

Önerilen vergi artışı, topluluğa üç kat daha fazla dayda sağlayacağı için de kritik bir öneme sahip. Eğer vergi %1,5’e çıkarılırsa, yakım vergisi de %0,4’ten %1,2’ye yükselecek. Ayrıca, topluluk havuzuna ve oracle havuzuna katkı da artacak. Bu da, sonuç olarak tüm bileşenlerin üç kat büyümesi anlamına geliyor.

Terra Luna Classic doğrulayıcısı bu konudaki düşüncelerini şu sözler ile ifade etti:

“Yakım vergisi sayesinde LUNC ve USTC yakım oranında, topluluk havuzu finansman oranında ve uzun vadeli staking ödülleri için oracle havuzuna sağlanan finansmanda önemli bir artış bekleyebiliriz.” 

Ancak bu öneri, Tax2Gas zincir üzerinde başarılı bir şekilde uygulanmadıkça yönetim oylamasına sunulmayacak. Core geliştirici Genuine Labs, Tax2Gas’ın Ağustos ayında hayata geçirilmesini bekliyor.

LUNC yakım vergisinin artışı, ödülleri katlayacak

Yakım vergisinin %1,5’e yükseltilmesi, LUNC ve USTC token yakımlarını artıracak ve topluluk havuzu ile oracle havuzuna yapılan katkıları da güçlendirecek. Bu, Terra Luna Classic staking ödülleri için uzun vadeli faydalar sağlayacağı anlamına geliyor.

Son 24 saat içinde Terra Luna Classic fiyatı %3 oranında bir düşüş yaşadı ve şu anda 0,00008094 dolar civarında işlem görüyor. Fiyatın 24 saat içindeki en düşük ve en yüksek seviyeleri sırasıyla 0,0000807 dolar ve 0,0000843 dolar olarak kaydedildi. Bununla birlikte, işlem hacmi de son 24 saatte %38 oranında azaldı.

Bu arada, USTC fiyatı da aynı zaman diliminde %4 oranında bir düşüş kaydetti ve şu anda 0,01889 dolar seviyesinden işlem görüyor. 24 saat içindeki en düşük ve en yüksek fiyatlar sırasıyla 0,01878 dolar ve 0,01985 dolar olarak kaydedildi. İşlem hacmi ise son gün içinde %32 oranında düştü.

Terra Luna Classic ekosistemindeki gelişmeler yatırımcılar tarafından dikkat çekerken, yenilikçi portföye sahip olanlar yeni çıkan kripto projelerini de yakından takip ediyor. Erken dönem yatırımcısı olmanın avantajlarının farkında olanlar, yüksek potansiyelli ve güvenilir projeleri keşfetmek istiyor. Bunlardan bir tanesi de meme coin piyasasına damga vurmaya hazırlanan Meme Games projesidir.

Meme Games: Eğlenceli oyunlar ve kazançlı yatırım imkanları

Kripto para dünyasının en yeni projelerinden biri olan Meme Games (MGMES), ön satışa çıktı ve katılımcılara rekabetçi bir oyun deneyimi sunuyor. Proje, DOGE, PEPE, BRETT, TURBO ve WIF gibi popüler meme karakterlerini kullanarak, kullanıcıların eğlenceli ve dinamik oyunlarla vakit geçirmesini sağlıyor. Oyunlarda, karakterlerin hız ve çeviklik gibi özellikleri, kazanma şansını artırırken, oyunculara eşit koşullarda yarışma imkânı sunuyor. Özellikle “169 metre koşusu” gibi oyunlarla dikkat çeken Meme Games, kullanıcılarına adil bir rekabet ortamı sunuyor. Erken yatırımcılar için %25 bonus gibi cazip fırsatlar da sağlayan proje, birden fazla MGMES tokenı satın alarak farklı karakterlerle oynama ve ekstra bonuslar kazanma şansı veriyor. Ayrıca, sınırsız giriş hakkı ile daha fazla kazanma fırsatı tanıyor.

Meme Games’i Ziyaret Edin

Meme Games projesi, oyun içi kazanılan tokenları akıllı sözleşmeler aracılığıyla stake etme imkanı sunarak yatırımcılara pasif gelir elde etme fırsatı veriyor. Sadece 7 gün sonra talep edilebilen stake edilmiş tokenlar, ek gelir sağlama potansiyeli taşıyor. Yüksek getiri potansiyeline sahip bu proje, toplamda 2 milyardan fazla arzı ile dikkat çekiyor. Web3Payments entegrasyonu sayesinde cüzdanınızı güvenle bağlayarak ETH, BNB, USDT veya banka kartı ile MGMES tokenları satın alabilirsiniz. Bu ön satışa katılarak, eğlenceli bir deneyim yaşarken aynı zamanda kazançlı bir yatırım yapma şansını da yakalayabilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *