featured

Terra Classic için kritik gelişme: Terra Shuttle Bridge ile varlıkları geri almak için son tarih açıklandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Terra Classic Haberleri: Kripto para piyasası 28 Ağustos’ta sert bir düşüşle karşı karşıya kalırken Terra Classic iyileşme sinyalleri veriyor. Terra ağında yapılacak yükseltmeler, token yakma etkinliğine dair beklentiler ve Shuttle Bridge dair açıklamalar ile altcoin hareketli bir süreçten geçiyor. Yeni gelişmeler uzun bir süredir fiyatı yatay seyreden ve iflas kararının etkisi altında kalan Terra tokenlarının yeniden toparlanması için önemli bir fırsat.

Terra Bridge köprüsü yeniden açıldı

Yatırımcılar için varlık transferlerine imkan veren Terra Shuttle Bridge yeniden açıldı. Bu köprü yatırımcıların BNB, Ethereum gibi ağlarda yer alan ekosisteme ait tokenlarını yeniden Terra Classic ağına aktarmasına olanak verecek. Terra Shuttle Bridge, paylaşımlara göre 30 gün boyunca açık olacak ve yatırımcıya sahip oldukları varlıkları geri alma ve gerektiğinde kullanabilme imkânı verecek.

Süre, Terraform Lab’ın Bölüm 11 iflasının gerçekleşmesinin ardından başlayacak. 30 Ekim’de kapatılacağı açıklanan köprüde varlıkların bu süre içerisinde transfer edilmemesi hâlinde köprü kalıcı olarak kapatılacak.  Bu süreden sonra tokneler artık erişilebilir olmayacak. Ayrıca tarihin kesin olmadığı açıklandı ve yatırımcıların bu tarihin değişebileceğini göz önünde bulundurması gerekir.

TFL yönetim önerisi ve yakma teklifi fiyatları yükseltecek mi?

Terra Shuttle Bridge gelişmesinden önce Terra blok zinciri üzerinde gerçekleştirilecek yükseltme haberi ekosistem için heyecan verici bir gelişme oldu. Şu an oylama aşamasında olan TFL yönetim önerisi 29 Ağustos’ta (yarın) son bulacak. Yükseltmenin onaylanması hâlinde TFL zinciri otomatik güncellemelere kapalı olacak ve tamamen topluluk odaklı kararlar ile güncellemeler yapılacak.

Ayrıca bu gelişmeyle doğrulayıcılar kolay kontrol edilebilecek ve ağın bütünlüğünün sağlanması kolaylaşacak. Yarın son bulacak oylamaya sonuçlarının LUNC ve LUNA kripto para fiyatı üzerinde etkisi olacağı düşünülüyor. Topluluk arasında güçlü bir destek alan yükseltme yüzde 98,55 evet oyu alarak sonucu kesinleştirdi.

Token yakma etkinliği ise iflas kararından sonra mahkemenin verdiği kararın etkisi ile gündeme geldi. LUNA tokenlarının yakma teklifi topluluk arasında heyecan yarattı ve fiyatların yükselebileceğini akıllara getirdi.

LUNC ve LUNA fiyatı yükselecek mi?

Terra Classic ekosistemindeki son gelişmelerin ardından LUNC ve LUNA etrafında iyimserlik yükseldi. Genel piyasa düşüşüne rağmen LUNC fiyatı son 24 saate yüzde 2’nin üzerinde arttı ve 0.000085 dolara çıktı. 0.000084 doların üzerine çıkmasıyla psikolojik direnç noktasını aşan altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 0.00008568 dolardan işlem görüyor. Aynı sürede işlem hacmi yüzde 31 yükselerek 23,298,574 dolara ulaşırken LUNC fiyatı Ichimoku Bulutu’nun içinde işlem görüyor. DMI endeksinde +DI, 24 seviyesinde ve ADX göstergesi ile -DI’nın üzerindeki porsiyonunu korumaya devam ediyor.

Terra LUNC
Terra Classic- LUNC teknik grafik

Trendin yönü hakkında bilgi veren MACD göstergesi ise pozitif bölgede yer alıyor. Son olarak Göreceli Güç Endeksi (RSI) 20 Ağustos’tan bu yana yükselmesine rağmen 25 Ağustos’tan sonra düşüş gösterdi. Ancak 50 seviyesinin altına düşmeyen RSI, güncel olarak 54 seviyesinde yer alıyor.

Göstergeler nört bir seyri işaret etmesine rağmen altcoinin 0,00084 doların üzerinde tutunmayı sürdürmesi yükselme potansiyelini artırıyor. Ayrıca kripto analisti CryptoAura son X paylaşımlarından birinde momentumun sürmesi hâlinde LUNC’ın yeniden 0.00059 dolara ulaşabileceğini paylaşması dikkat çekiciydi.

LUNA teknik grafik Kaynak: CoinMarketCap

LUNA fiyatı ise gün içinde minimal bir değişimle 3,70 doların üzerine çıktı. Güncel olarak 0,3752 dolardan işlem gören altcoin piyasa değeri CoinMarketCap verilerine göre yüzde 12 yükselti. İşlem hacmi yüzde 15 artarak 40,151,842 dolara ulaştı.  50 günlük Üssel Hareketli Ortalama fiyatın içinde hareket ediyor. MACD göstergesi ise sıfırın üzerine çıkarak pozitif bölgede yükseliş trendini destekliyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.