featured

Terra Classic’te ralli heyecanı: LUNC ve LUNA fiyatında yükseliş

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası durgun bir hafta sonu geçirirken Terra Classic ekosisteminde LUNC ve LUNA çift haneli kazançlar elde etti. Yalnızca son 24 saate sırasıyla yüzde 15’in üzerinde kâr eden altcoinler, alçalan trendden çıktı. Token yakma etkinliklerinin yanında eski Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) hapisten çıkması ve ardından yaptığı paylaşımlar Terra Classic ekosistemindeki altcoinlerin fiyat artışını tetiklerken ayrıca yatırımcı arasındaki iyimserliği de yükseltti.

Açıklamalar Terra Classic ekosistemini güçlendirdi

Terra Classic hakkında güncel verileri paylaşan Crypto News Portal hesabının son X paylaşımlarına göre fiyat artışlarının arkasında CZ’nin son açıklamaları var. Paylaşıma göre Zhao “Gelecekte her zaman geçmişte olduğundan daha fazla fırsat vardır.” açıklamasında bulundu ve gelecekte Giggle Academy’nin en önemli projeleri arasında yer alacağını söyledi.

Bununla birlikte merkezi olmayan blockchain teknolojilerine yatırım yapmayı sürdüreceğini  açıkladı. Zhao’nun bu açıklamasını detaylandıran Crypto News Portal, Terra Classic ağının en merkezi olmayan blok zincirlerden biri olduğunu söyleyerek CZ’nin LUNC’un büyük bir destekçisi olduğunu ifade etti.

Güncel haberlerin yanı sıra Binance’nin düzenli LUNC yakımı da fiyatı destekleyen en önemli gelişmelerden biriydi. 2 yıldan uzun bir süredir LUNC yakımna devam eden Binance borsası toplam 63 milyar dolarlık LUNC tokenını yakarak Terra Classic topluluğuna destek verdi. TerraForm Labs tüm varlıkları yakma planı ve ayrıca 46,55 milyon USTC yakma sürecini kapsayan yeni teklifin kabul edilmesi fiyat artışına katkı sağladı.

LUNC ve LUNA güncel fiyat görünümü

Terra Classic LUNC fiyatı bu yazının yazıldığı sırada son 24 saatte yüzde 18,57 yükselerek 0,00010 dolara yükseldi. Fiyatından bir sıfır silen altcoinin işlem hacmi aynı süre içinde yüzde 207 arttı ve piyasa değeri yüzde 14 yükseldi.

Terra classic
LUNC teknik grafik EMA ve RSI

Açık Faiz (OI) oranı yüzde 51 yükseldi ve hacmi aynı sürede yüzde 310 artarak yoğun kullanıcı ilgisini gösterdi. Alçalan trendden çıkarak fiyatı, 200 EMA’nin üzerine çıkan LUNC’un RSI değeri aşırı alım bölgesi 70’e ulaştı.

LUNA teknik grafik EMA ve RSI

LUNA fiyatı ise son 24 saate yüzde 20 yükseldi ve 0,50 dolara ulaştı. İşlem hacmi yüzde 220 artış gösterirken fiyat, 0,50 seviyesindeki 200 günlük EMA’ya ulaşsa da güncel olarak bu seviyenin altında kaldı. RSI endeksi ise 71 seviyesinde yer alıyor. LUNA fiyatı 200 EMA’nın üzerinde destek bulabilirse yükselişi güçlendirebilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.