featured

Büyük LUNC yakımı yaklaşırken fiyat kritik desteğin altına düştü: Terra Classic (LUNC) fiyatını ne bekliyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası ekim sonuna doğru bir düzeltme sürecinden geçerken Terra Classic ekosisteminde önemli gelişmeler yaşanıyor. LUNC yakma etkinlikleri, bir süredir gündemde olan 12141 numaralı teklifin kabul edilmesi ve BLV Labs’ın hayata geçirdiği yeni önerinin getirdiği yenilikler dikkat çekti. Olumlu gelişmelere karşın LUNC ve LUNA tokenlarının fiyatı genel piyasa şartları ile birlikte düşüş gösteriyor.

Terra Classic, LUNC token yakımı sürüyor

Terra LUNC TFL iflas davasının ardından dolaşımdaki token arzını azaltmak için düzenli token yakım süreci başlatmıştı. Binance tarafından da dönem dönem desteklenen LUNC altcoinine ait token yakma süreci haftalık önemli oranda yükseldi ve toplam 320 milyon token yakma işlemi gerçekleştirildi.

23 Ekim’de açıklanan yakma verilerinin ardından LUNC fiyatı yüzde 4’lük bir yükseliş gösterdi, ancak bu artışı devam ettiremedi. Token yakma etkinlikleri ağ üzerinde de devam ediyor ve zincir üzerinde yakılan token oranı ise 57,92 bin oldu. Bu, toplam yanma oranının yüzde 42’sini oluşturuyor.

terra
LUNC güncel token yakma grafiği Kaynak: Luncmetrics

Güncel yakma verilerine bakıldığında Lunckmetrics verilerine göre dolaşımdaki toplam LUNC tedariğinin 5.71 trilyon LUNC olduğu açıklandı. Son 7 günde yakılan LUNC miktarı ise güncel olarak 332.053.088 LUNC oldu. Token yakma etkinlikleri devam ettikçe altcoinin fiyatında toparlanmanın süreceği düşünülüyor.

Bununla birlikte SEC tarafından kararı verilen en büyük token yakma etkinliğinin ise 31 Ekim’de yapılması planlanıyor. SEC kararının ardından yaklaşık 275 milyar tokenın yakılması bekleniyor ve bu da dolaşımdaki arzı önemli oranda düşürecek bir gelişmedir.

Terra Classic ağında 2 yeni öneri ile yeni iyileşmeler

İflas kararı ve öncesinde LUNC fiyat çöküşü ile zor bir süreç geçiren Terra Classic, yeni iyileştirmeler için ekosistemi güçlendirecek yükseltmeler yapıyor. Son yükseltmelerden biri  OrbitLabs tarafından önerildi ve ekosisteminde çatallı ana hatların modüllerini ortadan kaldırarak maliyeti azaltmayı hedefliyor. Güvenlik risklerini ve maliyeti düşüren bu gelişmeler, Terra tokenlarının rekabet gücünü yükseltebilir. Terra Classic uygulamalarını daha güvenli hâle getirerek yenilikler ile uyumlu kılan yükseltme, ayrıca kesintileri en aza indirmeyi hedefler.

Bu yükseltmenin yanında BVL Labs tarafından Gov Module Mechanism önerisinin kabul edildiği paylaşıldı. Bu öneri ağın acil güncelleştirmelere gerek duyduğu zamanlarda tekliflerin hızlı alınmasını sağlar. Gov Modülü’nde depozito miktarını arttırarak ağın fiyat değişikliklerinden etkilenmeden çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca Terra zincirinde oylama açmak için 5 milyon LUNC ödenmesi gerekliliğini ortaya koyarak her oylamanın maliyetini 500 dolar olarak belirledi. Böylece ağda spam tekliflerin önüne geçilmesi hedeflenecek.

LUNC ve LUNA güncel fiyat görünümü

24 Ekim kripto para piyasası gerilerken LUNC 0.0000887 dolardan işlem görüyor. Genel piyasa hissiyatıyla 0.00090 doların altına düşen kripto para son bir gün içinde 0,000091 dolar seviyesinden düşüş yaşadı. LUNC fiyatı 22 Ekim Salı günü önemli bir yükselişle 0,000097 dolara ulaşmıştı.

terra LUNC
LUNC 1 haftalık fiyat grafiği

Teknik grafiğine bakıldığında Bollinger Bantları daralan bir pozisyonda yatay hareket ediyor ve fiyat oynaklığının düşük olduğunu gösteriyor. 0 (sıfır) çizgisinin üzerinde pozitif bölgede bulunan para akış endeksi (CMF) aşağı yönlü hareket ederek 0.04 seviyesine indi. Bu da para girişinin yavaşladığını ve altcoinin ilgi kaybettiğini gösterir. Göreceli Güç Endeksi (RSI) 49 seviyesinde nötr bölgede bulunuyor.

LUNA 1 haftalık fiyat grafiği

LUNA fiyatına bakıldığında 22 Ekim’deki 0,40 doların üzerindeki pozisyonunu koruyamayan LUNA, son bir günde minimal bir geri çekilme gösterdi ve 0.03593 dolara indi. LUNC fiyatı 200 EMA’nın altında yer alıyor. CMF düşerek para akışının yavaşladığını gösterir. Trendin gücünü gösteren ADX yatay seyrediyor ve RSI seviyesi 45 seviyesinde nötr bölgede bulunuyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.