featured

Temmuzda altsezon heyecanı büyüyor: 25x potansiyeli altcoinler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haziran ayı kripto para piyasası için zor bir aydı. Bitcoin kritik desteğin altına düştü ve aylık yüzde 9’lük bir kayıp sergiledi. Altcoinler bunu takip ederek yüzde 10 ile 20 arasında değer kaybı yaşadı. Buna karşın TON, KAS, TRX gibi altcoinler piyasa hissiyatına ters hareket ederek aylık yüzde 10 ile yüzde 25 arasında yükseliş gösterdi. Piyasa karışık seyrederken ETF haberlerine dair spekülasyonlar başta olmak üzere altcoin sezonu için analistlerin ve yatırımcıların beklentileri yükselmiş durumda.

Temmuz ayında altcoinlerde neden bir ralli bekleniyor?

Haziran ayının negatif eğilimine karşın altcoinlerin ETF haberleri ile iyimserlik artıyor. Temmuz ayında SEC tarafından kabul edilmesi beklenen Ethereum ETF’lerinin olumlu etkisiyle bir yükseliş yaşanabileceği düşünülüyor. Özellikle haziran ayında düşüşle dip seviyelere yaklaşan kripto varlıkların altcoin sezonunun başlaması ile yeni zirveleri test etmesi bekleniyor. Ethereum ETF’lerinin yanında Solana ETF için yeni gelişmeler, Chainlink ve XRP gibi altcoinlerin ETF başvurularının başlayacağını da düşündürüyor.

Buna ek olarak geçmiş altsezon grafikleri üzerinde yapılan karşılaştırmalar, temmuzda yeni bir rallinin başlayabileceğini düşündürüyor. Analist Crypto Rover paylaşımlarda devam eden Bitcoin düşüşüyle altcoinlerde iyileşmeler yaşandığı grafiği esas alıyor. Bunu destekleyen diğer bir görüş altcoinlerde yaşanan yüzde 30’luk düşüşler oluyor. Bir fiyat düzeltmesini akla getiren bu gelişmeler, altsezon için bir başlangıç işareti olarak yorumlanıyor.

Kaspa (KAS) yeni bir ATH’ye ulaşmayı hedefliyor

İşlem hacmi son 24 saate yüzde 138 artış gösteren Kaspa, son 7 günde yüzde 26, son bir ayda ise yüzde 42 büyüdü. Piyasadaki negatif eğilime rağmen önemli bir atılımla yeni bir ATH seviyesini test edebilecek olan KAS, X’te kripto analistleri tarafından 100x potansiyeli altcoinler arasında ele alındı. Spekülasyonların etkisiyle hızla büyüyen altcoin, önemli bir kırılma noktasının eğişinde duruyor.

Teknik grafiklere bakıldığında tüm zamanların en yüksek seviyesine geçtiğimiz 24 saate 0,19 dolar ile ulaşan Kaspa, son bir yılda yüzde 642 büyüme sergiledi. CoinMarketCap’tan alınan teknik grafikte üst üste dört gün yeşil mum yakan ve yükselişini sürdüren altcoinin RSI değeri 70 seviyesini aşarak aşırı alım koşullarında bir rallinin başladığını gösteriyor.

Kaspa (KAS) altcoin
KASPA teknik grafik / RSI ve DMI

Ayrıca Hareket Endeksi (DMI) pozitif bölgede 33 seviyesine ulaşarak 12 seviyesinde yer alan negatif desteğin üzerinde işlem görüyor.  Satın alma baskının arttığını ve yatırımcı ilgisinin yükseldiğini gösteren bu endeks, uzun vadeli bir yükseliş için olumlu bir işaret olarak ele alınıyor. Kısa vadeli satışlarda oluşan artışlarla birlikte uzun vadeli pozisyonların güçlenmesi de fiyat üzerinde olumlu bir güven duygusu oluşturuyor.

PlayDoge altcoini yeni bir etaba başladı

Altcoin sezonu için heyecan sürerken yeni çıkan 2024 oyna-kazan tokenı PlayDoge, yeni bir fiyat artışına hazırlanıyor. Şu anda fiyatı 0.00514 dolar olan meme coin, oyun temasını Doge meme coini ile birleştirerek eğlenceli vakit geçirmeyi sağlar. Evcil hayvan beslemeye dayalı bir oyun temasına sahip olan projenin PLAY tokenları; işlevsellik, fayda odaklılık ve kazanma mekanizmasına sahiptir. Bu sayede sadece bir oyun tokenı olmayan PLAY, lansman sonrası hızla yükselecek varlıklardan biri olarak ele alınıyor.

PlayDoge Tokenı Ziyaret Edin

Son olarak PlayDoge projesi, 5,286,681.13 dolarlık birikim toplayarak Temmuz ayı için uygun fiyatlı bir yatırım alternatifi oluyor. PLAY tokenlarını satın almak için ise ETH, USDT ve kart dışında BNB ağ da tercih edilebilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin