Off the Chain isimli podcast yayınının yeni bölümünde Peter Schiff, Bitcoin‘in maddi kullanımdan yoksun olduğunu ve altın gibi bir şey olmadığını söyledi. Schiff, alışılmışın dışında Bitcoin tahmini ile dikkatleri üzerinde topladı.
Peter Schiff: “Bitcoin, altın değildir.”
Bitcoin’i, altını taklit etmek için tasarladılar. Sahte bir altındı. Bir rengi olmamasına karşın altın renkli bir coin temsili yarattılar. Bitcoin, aynı altın gibi madenciliği yapılabilen ama sonucunda elinize hiçbir şey geçmeyen bir şey. Bir matematik problemini çözerek “hiçbir şeyden altın yaratıyormuş gibi” yapmaya çalıştılar. Ama altın yaratmıyorsun. Gerçek bir altının yok. İşte bu yüzden Bitcoin, aptalların altınıdır.
Schiff’in Bitcoin tahmini: “Bir gün sıfıra düşecek ama önce 100 bin doları görecek.”
Schiff, büyük bir Bitcoin çöküşünün yakında geleceğine inanmaya devam ettiğini söyledi. Ancak Schiff, bu esnada BTC’ye yetecek kadar insan girmeye devam ederse önde gelen kripto paranın bir sonraki çöküşten önce 100 bin dolara ulaşacağı görüşünde.
İnsanlar Bitcoin satmamaya karar verirse her şey olabilir. Sahip olan herkes satmayacağına karar verirse insanlar satın almaya çalışır ve tedarik olmazsa fiyat artabilir. 20.000 dolara kadar çıktı. Bu 50.000 dolara gidemeyeceği anlamına mı geliyor? 100.000 dolara gidemez mi? Yani mümkün. Sadece bunun olma ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorum. İmkansız değil. Olabilir.
Fakat ne kadar yüksek olursa olsun, en sonunda çökecek. Bundan eminim. Balon daha da büyüyebilir mi? Tabii ki. Bitcoin’i 8.500 dolardan satın alıp 85.000 dolara çıkabileceğine inanmak yerine 18 dolardan biraz gümüş alırım. Bunun on kat yukarı çıkma şansı daha yüksektir.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.