featured

SUNDOG rallisi sürüyor: Meme coin, SHIB ve DOGE coini geride bıraktı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tron ağındaki en büyük meme coin olarak bilinen Sundog, haftalık performansı ile popüler meme coinleri geride bıraktı. Son iki haftadır Tron (TRX) fiyatındaki geri çekilmeye karşın haftalık yüzde 65’ten fazla büyüme sergileyen Sundog, balina hareketleri ve yatırımcı ilgisiyle karşı karşıya. SUNDOG meme coini büyümeyi sürdürürken piyasa değeri açısından büyük meme coinler, Dogecoin önceliğinde minimal bir yükselişle yatay seyrediyor.

SUNDOG fiyatı balina hareketlerinin etkisi altında

Son bir haftada en iyi performans gösteren meme coin olan Sundog, yüzde 65’lik bir büyüme sergiledi. Son bir ay içinde ise yüzde 428’lik dramatik bir büyüme ile CoinMarketCap sıralamasına göre piyasa değeri açısından ilk 200 kripto para arasına girmeyi başardı. Geçtiğimiz ay fiyatı 0,64 olan SUNDOG, Juston Sun’ın Tron ağında başlattığı meme coin ekosistemi SunPump’in yarattığı etkiyle fiyatından bir sıfır sildi.

Tüm zamanların en yüksek zirvesine (ATH) 12 Eylül Perşembe günü 0,37 dolar ile ulaşan meme coinin son yükselişinin ardından ise balina faaliyetleri bulunuyor. 12 Eylül’de Lookonchain verilerine göre Binance’den 13 milyonluk TRX çekilerek 3,52 milyonluk Sundog alındığı açıklandı.

SUNDOGE
Sundog 11 aylık fiyat grafiği

Coinglass’tan alınan verilere göre Açık Faiz oranı son 24 saate yüzde 13 artarken aynı zaman diliminde hacmi fiyatın altında kalarak yüzde 19 geriledi. Meme coin fiyatı momentumu koruyabilirse tüm zamanların en yüksek seviyesi 0,37 doları aşarak 0,40 dolara ulaşabilir.

DOGE ve SHIB fiyatında son durum

Meme coin piyasa değeri gün içinde yüzde 2,26, haftalık olarak ise yüzde 12 büyüme sergiledi. DOGE fiyatı son 24 saatte yüzde 3,88 artarak yeniden 0,10 doların üzerine çıktı.

Elon Musk, geçtiğimiz hafta meme coin ile ilgili net olmayan bir paylaşımda Departmen of Government Efficiency adlı hükümet planından bahsetmişti. Resmi kripto olarak DOGE’dan bahseden Musk’ın son paylaşımın ardından fiyat gün içinde yüzde 3’ten fazla arttı.   

Bu sürede Açık Faiz (OI) yüzde 8,9 artarken hacmi yüzde 44’ün üzerinde yükseldi. Teknik grafiklerde ise karışık bir seyir izleyen meme coinin Bollinger Bantları daralan bir aralıkta DOGE fiyatının volatilite oranının düşük olduğunu işaret ediyor.

DOGE teknik grafik EMA ve RSI kaynak: Coinmarketcap

Trendin gücünü gösteren ADX geçtiğimiz haftadan bu yana yatay seyrederek mevcut trendin sürebileceğinin gösterdi. DMI endeksine bakıldığında ise pozitif DI yukarı yönlü hareket etmesine karşın sinyal çizgisi ile birlikte ilerliyor. 200 günlük EMA fiyatın üzerinde yer alıyor ve RSI 55 seviyesine yükselerek kısa vadede alım sinyalini güçlendirdi.

SHIB fiyatına bakış

Shiba Inu fiyatına bakıldığında son bir haftada yüzde 5 yükselen meme coin, yanma etkinlikleri ve ağ üzerindeki yeniliklere karşın hareketsiz bir dönem geçiriyor. Ağustos ayındaki yükselişin ardından 0,000013 doları aşamayan SHIB fiyatı, uzun bir süredir dar bir aralıkta işlem gördü.

DOGE fiyatındaki gibi spekülatıf etkilere kapalı olan Shiba Inu finans uzmanı Lucie, SHIB fiyatında istikrarlı bir büyümenin önemini vurguladı. SHIB yanma oranlarına bakıldığında ise son 24 saate yanma oranı yüzde 340 artarak önemli oranda token piyasada dolaşımdan çekildi. Buna karşın Shibarium işlem verileri beklenen performansa ulaşamadı.

SHIB teknik grafik EMA ve RSI Kaynak: Coinmarketcap

SHIB teknik verilerine baktığımızda 2024 Mayıs ayından bu yana meme coin alçalan bir trend içinde hareket ediyor. Shiba Inu 200 günlük EMA’nin altında kalarak düşük bir momentum sergiliyor. Trendin yönünü gösteren ADX göstergesi yatay seyrini koruyor bir süre daha mevcut fiyat hareketinin sürebileceğini akla getiriyor.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) bu yazının yazıldığı sırada 49 seviyesinde yer alıyor. Karışık bir seyir izleyen meme coinin yükselişe geçmesi için iki haftadır hareket ettiği 0,000012 ile 0,000013 dolarlık dar aralıktan çıkması gerekiyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.