featured

Boğa sinyali veren 2 altcoin: SUI fiyatı düşerken NEAR yükselişi sürdürüyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altcoinler, Bitcoin öncülüğünde yatay hareket ederken son bir buçuk haftadır yükseliş eğiliminde olan SUI, dalgalı bir seyir izlemeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda genel piyasa hareketlerinden bağımsız olarak yükselen Sui Network, son 48 saate düşüş gösteren altcoinlerden biri oldu. Ancak TVL değerindeki artışla yatırımcı ilgisini koruduğunu gösteriyor. Buna karşın SUI kısa süreli bir geri çekilme gösterirken NEAR yükseliş momentumunu korumaya devam ediyor.

SUI token TVL artışı ne anlama geliyor?

DefiLama’dan alınan verilere göre Avalanche’ı geride bırakan SUI TVL değeri, Eylül 2024’te tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Toplam Kilitli Değer 900,13 milyon dolar oldu ve bu yükseliş yatırımcı ilgisinin önemli oranda yükseldiğini gösteriyor. Ağustos ayında TVL oranı 342 milyon dolar olan Sui Network’un TVL oranı yüzde 163 oranında yükseldi. Bu hızlı artış fiyat artışıyla birlikte gerçekleşti ve token hacmi 953 milyona ulaştı. Kullanılabilirliğin artması ve benimsenmenin yükselmesini gösteren TVL değerindeki artış, altcoinin DeFi sektöründe önemli bir rakip olduğunu gösterir. 

SUI
SUI TVL ve Hacim Kaynak: DefiLama

SUI günlük grafiğine bakıldığında son bir günde yüzde 4 değer kaybeden altcoin, 1,52 dolardan işlem görüyor. Son bir haftada yüzde 39, bir ayda ise yüzde 45 yükseldi. Coinglass verilerine göre Açık Faiz oranı son 24 saatte yüzde 9 düştü ve hacmi aynı süre içinde yüzde 46 geriledi.

SUI
SUI teknik grafik 50 EMA ve 200 EMA kaynak: Coinmarketcap

Güncel teknik grafiklere bakıldığında Bollinger Bantları genişlemeye devam ediyor, bu da altcoinin fiyat volatilitesinin yüksek olduğunu gösterir. Günlük mum grafiğinde fiyat 200 EMA’nın üstünde yer alıyor. Ancak 22 Eylül’de kısa süreli 50 EMA, 200 günlük EMA’yı yukarı yönlü keserek “Altın Kesişim” sinyalini ortaya çıkardı ve bu boğa piyasası sinyali olarak yorumlanır. Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise aşırı alım bölgesi 76 seviyesinde yer alıyor.

NEAR coin yeni bir ralli mi yapacak?

NEAR Protokol, geçtiğimiz pazar başlattığı merkezi olmayan uygulamalar (dApp) için zincirler arası ağ oluşturarak verimlilik ve güven açısından önemli bir adım attı. Bununla birlikte NEAR NEKO’yu tanıtarak içerik üreticilerine yönelik teşvik sağladı. Bir ödül sistemi olarak tanıtılan NEKO hakkında detayların paylaşılacağını düşünülüyor. Geçtiğimi haftalarda ise Meta Pool ile ortaklık kurduğunu duyuran yapay zekâ tokenı yaygınlığını ve benimsenme oranını yükseltecek gelişmelere gösteriyor.

Yapay zekâ tokenları kısa vadeli bir iyimserlikle pazartesi yükselişinin ardından dalgalı bir seyir izlemeye başladı ancak NEAR, güncel olarak pazartesinden daha iyi bir performans göstererek yüzde 8’ arttı. İşlem hacmi yüzde 67 artan AI token artan türev verileri ile iyimserliği yükseltti. Son 24 saate uzun pozisyonlar 309 bin oldu. Açık Faiz oranı yüzde 17 artarak 274.51 milyona ulaştı. Hacim ise yüzde 76 artarak 1.11 milyar dolara ulaştı. Hacim ve Açık Faiz (OI) oranındaki artış yatırımcı ilgisinin yüksek olduğunu gösteriyor.

NEAR
NEAR teknik grafik RSI ve MACD Kaynak: Coinmarketcap

NEAR ticari görünümüne bakıldığında Bollinger Bantları genişleyerek fiyat oynaklığının artabileceğini gösteriyor. Günlük mum grafiğinde fiyat, 4,87 seviyesindeki 200 günlük üssel hareketli ortalamanın üzerinde işlem görüyor ve bu mevcut piyasa koşullarının güçlendiğini gösteriyor. MACD göstergesi pozitif bölgede ve sinyal çizgisinin üzerinde yukarı yönlü hareket ediyor. Son olarak RSI göstergesi 69 seviyesinde yer almakta.

Kripto para aşırı alım bölgesi olan 70 sınırını aşması hâlinde boğa momentumunu yakalayabilir. Alım baskısı bu seviyeden devam ederse güncel olarak son bir ayın en yüksek zirvesi olan 5,24 dolardan işlem gören yapay zaka tokenı 6 dolara kolayca ulaşabilir. Momentumu sürdürmeye devam ederse kripto piyasasında beklenen ekim rallisi ile 7 dolara yeniden test edebilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.