featured

Son dakika: Fidelity, Citadel, Schwab tarafından desteklenen EDX Markets kripto değişim hizmetlerine başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wall Street Journal’ın 20 Haziran tarihli haberine göre önde gelen broker-bayiler, risk sermayesi firmaları tarafından desteklenen kripto borsası EDX Markets, bugün lansmanını duyurdu. Birkaç geleneksel finansal hizmet firması kriptoya girerken kripto piyasası EDX Markets’e tepki gösteriyor. Geçtiğimiz hafta BlackRock iShares spot Bitcoin ETF’nin ABD SEC’e başvurması sektördeki olumlu duyguları geri getirdi.

EDX Markets kripto borsası işlemlerine başladı

Charles Schwab, Citadel Securities, Fidelity Digital Assets, Paradigm, Sequoia Capital ve Virtu Financial gibi piyasa liderleri tarafından desteklenen EDX Markets, geçtiğimiz haftalarda sessizce işlem yapmaya başladı.

Borsa, kripto varlıklarıyla ilgilenen broker ve yatırımcılardan iş ararken FTX ve Binance’deki sorunların ardından ABD’deki düzenleyicilerin artan incelemelerinden endişe duymaya devam ediyor. Bununla birlikte Wall Street firmaları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) liderliğindeki düzenleyici baskılara rağmen hâlâ kripto ile ilgileniyor.

EDX

Dijital varlıkların güvenilir aracılar vasıtasıyla güvenli ve uyumlu bir şekilde alınıp satılmasını sağlayarak dijital varlık ticaretine yönelik gizli talebi karşılayacak türünün ilk örneği olan bir borsadır. Müşterilerinin dijital varlıklarını doğrudan işlemeyen “gözetim dışı” bir borsa olduğu için kripto borsalarının tipik olarak çalışma şeklinden farklıdır.

EDXM şimdilik yalnızca Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash ve Litecoin alım satım hizmetleri sunacak. Ayrıca işlemlerin gerçekleştirilmesi sürecini kolaylaştırmak için bir takas odası açmayı planlıyor.

Şirketin CEO’su Jamil Nazarali şunları söyledi:

“Temel kurumsal en iyi uygulamaları yerleştirmek için piyasa uzmanları tarafından oluşturulan bir altyapı ile geleneksel finansın en iyisini kripto para piyasalarına getirmeye kararlıyız. Yeni ve büyüyen yatırımcı ve müşteri listemizin onayıyla, ticareti başlatmaktan gurur duyuyoruz ve teklifimizi daha da geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Ayrıca bu borsa, opsiyon borsası operatörü Miami International Holdings ve tescilli ticaret firmaları DV Trading, GTS, GSR ve Hudson River Trading’in iştirakleri de dahil olmak üzere yatırımcılarla ikinci bir finansman turunu tamamladı.

Kripto para piyasası borsa lansmanına tepki gösterdi

EDX Markets lansmanı kripto topluluğundan karışık tepkiler aldı. Bazıları geleneksel finans firmalarının kripto piyasasına girme hamlesini överken diğerleri bu firmaların kripto piyasasını ele geçirdiğine dikkat çekti.

Kripto fiyatları çoğunlukla yatay seyretmeye devam ederken Bitcoin pazar hakimiyeti yüzde 50’ye ulaştı. Altcoinler ise baskı altında. BTC fiyatı son 24 saatte yaklaşık yüzde 2 artışla 26.800 doların üzerinde işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin