featured

Solana yeni adreslerde büyük patlama: SOL fiyatı yeni bir yükselişe mi hazırlanıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasındaki gözde altcoinlerden bir tanesi olan Solana (SOL), ABD’den gelen son ekonomi gelişmeleri sebebiyle fiyatında aşırı dalgalanmalar yaşadı. Ancak her şeye rağmen yatırımcılar tarafından büyük ilgi gören Solana, olumlu işaretlere sahip. Bunun sebeplerinden bir tanesi piyasa lideri Bitcoin’in psikolojik olarak önemli bir seviye olan 70,000 dolar seviyesinin üzerinde kalma mücadelesi olabilir. Düşüş baskısının ortasında Solana, zincir üzerindeki önemli metriklerde değişimler yaşadı. Bu da önümüzdeki saatlerde önemli bir toparlanma potansiyeli olduğunu gösteriyor.

Solana yeni adreslerde artış

Boğalar ve ayılar Solana’nın sıradaki fiyat hareketini belirlemek için bir mücadele veriyor. Şu anda gözde altcoinin fiyatı 150 doların altına düştüğü için kontrol ayılarda gibi görünüyor. Sonuç olarak long pozisyonlarda büyük bir tasfiye yaşandı ve alıcılar zararda.

Coinglass aracılığı ile elde edilen son verilere göre Solana’da gerçekleşen tasfiyelerin toplam değeri yaklaşık 8,3 milyon dolara ulaştı. Alıcılar yaklaşık 7,5 milyon dolarlık tasfiye yaşarken, satıcılar ise yaklaşık 821,000 dolarlık tasfiyeyle karşılaştı.

IntoTheBlock verileri, Solana’nın son üç gün içinde yeni adreslerde kayda değer bir artış gözlemlediğini gösteriyor. Son verilere göre 993,000’den 1,06 milyona bir yükseliş gerçekleşti ve bu da yaklaşık %7 oranında bir artış olduğu anlamına geliyor.

Solana yeni adresler
Solana yeni adresler metriği

Solana ağına olan ilgideki büyük artış, ticaret hacminde de artışa yol açarak ivmeyi daha da güçlendirdi. DappRadar verilerine göre, zincirde son 24 saat içinde işlem hacminde %62’lik bir artış yaşandı ve bu zaman diliminde 8,84 milyonun üzerinde işlem gerçekleştirildi.

Burada ilginç olan şey, diğer blokchain ağları ile bir karşılaştırılma yapıldığında Solana ağının işlemleri gerçekleştirme kpnusunda olağanüstü derece iyi bir performans sergilemesidir. Geçtiğimiz hafta bu ağda, toplamda 59,55 milyonun üzerinde işlem gerçekleştirdi ve böylece diğer blockchainlerden sıyırılmayı başardı.

SOL tokenlarının artan popülaritesi kısmen ağda gelişen meme coin ekosistemine bağlanabilir. Yatırımcılar, piyasanın son dönemde büyüme gösterdiği bu dönemde en kârlı kripto varlıkları olan meme coinlerden yararlanmak için Solana’ya akın ediyor.

Sealana: Solana ekosisteminin hızlı büyüyen meme coini

Solana ekosisteminin en yeni ve eğlenceli meme coin projesi olan Sealana, ön satış aşamasına hızlı bir giriş yaparak yalnızca dakikalar içinde 100,000 dolarlık fon toplamayı başardı. Kullanıcı dostu ön satış deneyimi, Sealana’nın bu kadar kısa sürede büyük ilgi görmesinin başlıca nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Sealana’nın maskotu olarak deniz memelilerini ve karasal hayvanları seçmesi, kullanıcıların projeyle duygusal bağ kurmasını sağlıyor ve bu da Sealana’yı Solana ekosistemindeki diğer meme coin projelerinden ayırıyor.

Sealana Tokeni Ziyaret Edin

Yatırımcılar, SOL tokenlarını projenin cüzdan adresine kolayca transfer edebiliyor ve cüzdanlarını ön satış web sitesine bağlayarak işlem yapabiliyorlar. Sealana tokenlarının fiyatı ön satış aşamasında sabit kalıyor.

SOL fiyatı için sırada ne var?

SOL, 160 dolarda bulunan 50 günlük SMA seviyesinin altına gerileyerek devam eden düşüş momentumunu güçlendirdi. Gözde altcoinin fiyatı 150 dolar seviyesinin altında yoğun bir düşüş momentumunu tetiklediğinden ayılar şu anda fiyat hareketine hâkim durumda. Bu yazının yazıldığı sırada SOL 148 dolardan işlem görüyor ve son 24 saat içinde %5,4 oranında bir düşüş kaydetti.

SOL fiyatı şu anda alıcıların sabrını 140 dolar seviyesinde test etmeye hazırlanıyor olabilir. Bu noktada boğalara büyük bir iş düşüyor çünkü fiyatı kritik destek noktasının üzerinde tutmaları gerekiyor. Başarılı bir toplarlanma gerçekleşmesi durumunda düzeltme aşamasının sona erdiği anlaşılacaktır.  Yeni bir yükseliş rallisi başladığı zaman SOL fiyatının ilk hedefi 176 dolar seviyesinde olacaktır. Boğalar güçlü kalmaya devam ederse yukarı yöndeki bir sonraki hedef 192 dolardır.

Ancak eğer altcoinin fiyatı 169 dolardaki 20 günlük EMA seviyesinin üzerine çıkamazsa veye 140 dolardaki destek noktasını koruyamazsa yeni bir düşüş senaryosu ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu durumda SOL fiyatı 120 dolara bir düşüş yaşayabilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin