featured

Solana vs. Cardano: Ağustos’ta hangi altcoin daha iyi performans gösterecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Solana ve Cardano analiz: Kripto para piyasası ağustos ayının ilk işlem haftasına düşüş eğilimi ile başladı ve kripto paralar hafta sonu da negatif bölgede işlem görüyor. Altcoinler düşüş eğilimini sürdürürken piyasa değerine göre ilk 10’da yer alan Solana ve Cardano’da önemli düşüşler gördü. Bu kısa süreli çöküşün ardından ağustos ayında iki altcoinin muhtemel potansiyelini ele alalım.

Solana ve Cardano tarafında son gelişmeler

Piyasa değerine göre 5. en büyük kripto para olan Solana, temmuz ayında NFT pazarında işlem hacmi açısından Ethereum’u geride bıraktı. Temmuz ayının verilerine göre Solana DEX işlem hacminin yüzde 30’una sahipti. DeFi ekosisteminde 56,840 milyar dolarında işlem gören SOL, DEX borsalarında oldukça iyi bir performans sergiledi. Aynı zamanda meme coin ekosistemi açısından büyüme sergileyen Solana, daha geniş bir ekosisteme sahip olmak için çabalıyor.

Cardano cephesinde yaşanan gelişmelere bakıldığında ise genel kripto piyasasında yaşanan düşüşlere karşı daha dirençli bir duruş sergileyen ADA coin, yeni bir toparlanma süreci ile karşı karşıya. Ancak bu toparlanma sürecinin gerçekleşmesi hâlinde bile Cardano, meme coin sektöründe düşük popülaritesi ile yavaş bir seyir izliyor. Buna karşın Ethereum ve Solana ağı meme coin pazar payı açısından daha etkin bir role sahip.

SOL ve ADA coin teknik analiz

Solana teknik grafiğine bakıldığında son bir haftada yüzde 22 değer kaybeden SOL coin fiyatı, güncel olarak 144 dolardan işlem görüyor. Genel piyasa hissiyatından kaynaklı yaşanan düşüşler SOL coini son 24 saate 15 doların altına düşürdü. MACD göstergesinde sinyal çizgisi mavi göstergeyi yukarı doğru keserek düşüş eğiliminin sürebileceğini işaret ediyor. Göreceli Güç Endeksine bakıldığında ağustos ayının başından bu yana 50 seviyesinin altına düşen RSI bu yazının yazıldığı sırada 37 seviyesinde yer alıyor.

Solana
Solana teknik grafik ve RSI

ADA coin grafiğine bakıldığında son 7 günde yüzde 12 düşüş kaydeden ADA, son bir günde yüzde 3,38 geriledi. Bu yazının yazıldığı sırada 0,35 dolardan işlem gören ADA coin son bir haftadır düşük hacimle işlem görüyor. MACD göstergesi sıfırın altına düşerek negatif bölgede yer alıyor ve sinyal çizgisi MACD göstergesini yukarı yönlü keserek satışların devam edebileceğini işaret ediyor.

Göreceli Güç Endeksi 33 seviyesinde yer alıyor ve ağustos ayının başından bu yana düşüş eğilimini sürdürüyor. Buna karşın analistler, tarihi modellerin tekrar etmesi hâlinde Cardano ADA fiyatının yeniden son boğa koşusuna benzer bir model oluşturmaya hazırlandığını düşünüyor.

Cardano
ADA teknik grafik/ MACD ve RSI

Sonuç

Sonuç olarak teknik veriler ve her iki altcoine ait projeler incelendiğinde Solana’nın ağustos ayının sonuna kadar daha iyi bir performans sergilemesi muhtemel. Ancak Cardano ADA fiyatının daha istikrarlı bir çizgi izlemesi de piyasa iyileşmesi ile birlikte önem taşıyor.

ADA ve SOL coin piyasa iyileşmesi ile büyüme potansiyeli taşırken yeni çıkan coinler de dikkat çekiyor. Özellikle DOGE, PEPE, SHIB gibi popüler meme coinler ile ilişkili yeni meme paralar daha gelişmiş teknolojiler ile kripto teknolojilerine dair yenilikçi çözümler sunuyor. Bunlardan biri olan Pepe Unchained, daha hızlı işlem yeteneğine sahip.

Katman-2 ağıyla hızlı çözümler: Pepe Uncahined

Erken alımda avantajlar ve yüksek staking getirisinden yararlanma fırsatı veren Pepe Unchained, klasik PEPE meme coinin gelişmiş bir versiyonu olarak yatırımcı karşısına çıkıyor. Katman-2 ağı üzerinde işlem gören yeni çıkan coin Pepe Unchained, ETH ağından yüz kat daha işlem yapma özelliğine sahiptir. Daha düşük işlem ücretleri ve daha iyi hacim kapasitesi ile Ethereum ağı ile Pepe arasında köprüleme imkânı veren bu yeni meme coin projesinde PEPU tokenleri ön satış sırasında satın alınıp stake edilebilir.

Pepe Unchained Ziyaret Edin

Yıllık yüzde 268 getiri sunarak pasif getiri sağlayan ve ağı geliştirmeye imkân veren proje, dinamik bir ödül sistemine sahiptir ve ilerleyen zamanda yıllık getiri oranının azalması planlanıyor. Son olarak bu yazının yazıldığı sırada 1 PEPU tokenı fiyatı 0,0337 dolardan işlem görüyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *