featured

Solana rakipleri güçleniyor: Boğa piyasasından önce incelenmesi gereken 3 altcoin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoin haberleri: Hafta sonunda iyimser bir hava yakalayan kripto para piyasasında beşinci büyük altcoin Solana, haftayı yüzde 10’luk bir yükselişle kapattı. Piyasa değeri 73 milyarın üzerinde olan SOL coin, ağustos ayında 39 milyonluk çıkışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bunun birlikte Solana ETF’lerine dair gelişmeler altcoin için iyimserliği yükseltirken Solana’nın rakipleri olan Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX) gibi altcoinler önemli ağ gelişmeleri ile büyümeyi sürdürüyor.

Cardano (ADA) altcoini hard forku tamamlıyor

Güçlü bir toparlamanın eşiğinde olan Cardano (ADA) coin fiyatı 0,38 dolardan işlem görüyor. IOHK Chang hard forkunun yaklaşması yatırımcı arasında iyimserliği yükseltmiş durumda. Şimdilik hard forkun tamamlanma oranı yüzde 70 yaklaştı. Yaşanan bazı aksaklıklara rağmen Cardano ekibi Linux’taki otomatik güncelleme sorununa yönelik bir güncelleme ile durumu toparlamaya çalışıyor. Ayrıca ağdaki bu yükseltme uygulaması ile Cardano tamamen merkeziyetsiz bir yapı kazanacak. Bu gelişme canlı bir topluluk katılımından yoksun olduğu bilinen ADA için topluluk katılımını arttırmaya yönelik önemli bir gelişme sağlayacak.

altcoin
ADA teknik grafik ve 50 EMA Kaynak: CoinMarketCap

Charles Hankinson’un Cardano’yu merkezi olmayan AI platformuna dönüştürme önerisi de ADA fiyatı için pozitif bir etki yaratacaktır.  ADA fiyatı mevcut potansiyel boğa koşusunu sürdürmesi hâlinde 0,70 dolara çıkabilir. Teknik grafiğine bakıldığında ise geçtiğimiz cumartesi 0,40 doların üzerine çıkan ADA fiyatı, yüzde 3 geri çekilme yaşadı. Teknik grafikte altcoinin fiyatı 50 günlük Üssel Hareketli ortalama (EMA)’nın üstünde yer alarak yükseliş trendini güçlendiriyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise nötr seviye olan 56 bölgesinde yer alıyor.

Avalanche (AVAX) tokenize para piyasa fonu ile genişliyor

25 Ağustos Pazar günü, genel piyasa gerilemesi ile birlikte yüzde 3 geri çekilen AVAX, bu yazının yazıldığı sırada 26,53 dolardan işlem görüyor. Yatırımcı açısından Franklin Templeton’un AVAX ile devlet tahvili gibi araçlara yatırım yapılmasının önünü açması altcoinin kullanım alanını önemli ölçüde genişletti.  Ayrıca son güncel gelişmeler ile Omchain, Ethereum, Binance Smart Chain ve Polygon ağıyla kendi ağı arasında transfer olanağı sunması altcoinin daha esnek bir kullanım kazanmasını sağladı.

altcoin
AVAX teknik grafik ve 50 EMA Kaynak: CoinMarketCap

Güncel teknik grafiğine baktığımızda AVAX fiyatı 24,89 direnç noktasında bulunan 50 EMA’nın üzerinde yer alıyor.  Yükseliş trendini işaret eden bu gösterge benzer teknik veriler ile destekleniyor. MACD göstergesi ise sinyal çizgisinin üzerinde ve güncel olarak sıfır desteğinin tam üstünde bulunuyor.  AVAX yükseliş trendinde hareket etmeyi sürdürürse öncelikle 29 dolarlık bölgeyi test edecektir ve bir boğa piyasasında yeniden 33 dolara ulaşabilir.

Pepe Unchained ilk meme Layer-2 çözümünü sunuyor

Ön satış sonrası satışa sunulmaya hazırlanan Pepe Unchained (PEPU), SOL altcoinine olmasa da Solana meme ekosisteminin meme coinlerinden WIF ve BONK için önemli bir rakip olabilecek potansiyel taşıyor. Bir meme coinden daha fazlası olarak lanse edilen ve dünyanın ilk Katman-2 ağını başlatan meme projesi, düşük işlem ücretleri ve yüksek işlem hacmi ile fayda odaklı çözümler barındırıyor. Ethereum ağından 100x daha hızlı işlem sağlayabilen Pepe Unchained, böylece güçlü bir ekosistem geliştirmeyi amaçlar. Özellikle topluluk gücü açısından büyümeyi hedefleyen Pepe Unchained projesi staking yapan kripto paralar arasında yer alır ve yıllık yüzde 190’a varan staking ödülü sunar.

Pepe Unchained Ziyaret Edin

Ön satış sürecinin sonuna yaklaşan yüksek potansiyeli meme coin Pepe Uncahined projesinde 1 PEPU tokenı, 0,0092734 dolardan işlem görür ve lansman sonrası fiyat artışına gideceği için düşük fiyattan alım fırsatı verir. Şu ana kadar 10.500.912,25 dolar fon toplayan projede PEPU tokenları ETH, USDT ve kart ile alınabildiği gibi BNB ağı üzerinden de cüzdana eklenebilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *