featured

Solana ivme kazanıyor: Ünlü analist Ali Martinez, SOL için büyük bir ralli öngörüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Solana Haberleri: Kripto para piyasası 19 Temmuz Cuma günü kırmızı bölgede işlem görüyor. Ethereum, BNB, ADA, XRP gibi popüler altcoinler günün erken işlem saatlerinden itibaren haftalık kazançlarından bir kısmını kaybederek yüzde 2 ile 4 arasında düşüş yaşadı.

Ancak geçtiğimiz haftadan bu yana piyasa hareketlerine karşı istikrarlı bir duruş sergileyen Solana (SOL) güncel piyasa düşüşlerine karşı yüzde 2,65 yükseldi. 160 dolarlık kritik desteğin üzerinde duran Solana fiyatı, haftalık grafikte iyimser bir tablo çiziyor.

Solana 160 doların üzerinde tutunabilir mi?

Bir haftadır yaşanan toparlanma ile birlikte 160 dolarlık direncin üzerine çıkan Solana fiyatı, son iki haftada yüzde 30’ün üzerinde yükseldi. Sol fiyatı günlük grafikte 50 günlük EMA seviyesinin üzerine çıkarak satın alma baskısının sürdüğünü işaret etti. Son bir ayda ilk kez 150 doların üzerinde tutunmayı başaran altcoin, ETF haberleri etrafında gelişen anlık spekülasyonlara karşı dirençli bir duruş sergiledi.

Son yedi günde ise yüzde 19 büyüyen altcoin gün içinde 165 dolar seviyesinden düşerek 163,90 dolara geriledi. İşlem hacminde yüzde 32’lik bir yükselişle yatırımcı ilgisinin arttığını gösteren SOL coinin, piyasa değeri yüzde 3,58 yükseldi.

kaynak: CoinMarketCap

Teknik grafiği incelendiğinde fiyatın Ichimoku Bulutu’nun üzerinde işlem görmeye başlaması dikkat çekiyor. Son dört günde dengeli bir artışla yeşil mum yakan SOL, yükseliş trendinin bir süre daha süreceğini işaret ediyor.

Trendin yönü hakkında bilgi veren DMI endeksinde ise pozitif DI, negatif DI endeksinin üzerinde 25 seviyesinde yer alıyor. Pozitif DI endeksinin yükselmesi fiyatın pozitif bir bölgede yükselebileceğini gösteriyor.

Solana’ya ait göreceli güç endeksi (RSI) ise 50 seviyesinin üzerinde aşırı alım bölgesinde yer alıyor. Daha öncede paylaşıldığı gibi Solana grafiğinde kısa vadede hedef 163 dolar seviyesi kabul ediliyor. Fibonacci destekleri ile belirlenen bu endeksin üzerinde bir kırılma 260 dolar seviyesine varlığı çıkabilir. Son olarak Solana bu yazının yazıldığı sırada 164 dolardan işlem görüyor.

Ali Martinez: “Solana grafiğinde boğa bayrağı”

Yükseliş eğilimini sürdüren SOL coine dair  görüşlerini paylaşan Ali Martinez, son X paylaşımlarından birinde Solana grafiğinde boğa bayrağı formasyonu oluşumundan bahsetti. Martinez “Kimsenin bahsetmediği boğa bayrağı!” yorumunu yaparak SOL grafiğinde 157 dolarlık çizgi üzerinden boğa bayrağı örüntüsünü gösterdi.

Bu oluşum altcoinin fiyatının 170 dolardan 210 dolara kadar bir yükseliş yaşayabileceğini gösteriyor. Oluşum üzerinde fiyat oynaklığı daralan fiyat aralığını işaret ederken bu noktadan bir kırılmanın habercisi olarak yorumlanıyor. Ali Martinez paylaşımında SOL fiyatının yükselişi sürdürmesi hâlinde altcoinin 1,400 dolara çıkacağını düşünüyor.

solana
Kaynak: X

Son olarak altcoin piyasasına bakıldığında Ethereum yüzde 1, XRP ise birkaç günlük yükselişinin ardından yüzde 4 değer kaybetti. Bitcoin yatay seyrederken kripto piyasa değeri yüzde 1,5 düştü. Korku ve Açgözlülük Endeksi, 57 bölgesinde nötr bölgede yer alıyor. Bununla birlikte yeni çıkan coinlerden olan Base Dawgz yatırımcının ilgisini çekerek büyümeyi sürdürüyor.

Base Dawgz büyümeyi sürdürüyor

Yeni çıkan bir meme coin olan ve ön satış aşamasında olan Base Dawgz, altı farklı zincir üzerinde işlem gören tokenlerden biridir. Base dışında ETH, SOL, BSC ve AVAX üzerinde işlem gören en hızlı meme coinlerden biri olarak öne çıkan Base Dawgz, merkeziyetsiz bir ortamda çalışıyor. Birçok ağ üzerinde işlem gören token, staking avantajları da sunuyor. Airdrop yapan coinlerden biri olan Base Dawgz tokenı, bu yazının yazıldığı sırada  yüzde 1337 APY veriyor.

Base Dawgz Ziyaret Edin

Son olarak 2.589.199 dolar topladığını açıklayan Base Dawgz projesi dahlinde 1 DAWGZ tokenı 0,0064 dolardan atılıyor. Staking avantajları, yıllık pasif geliri, airdrop ödülleri ve proje kapsamındaki ödüllendirme sistemi ile dikkat çeken proje, lansman sonrası hızla büyüyecek tokenlar arasında ele alıyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *