featured

Solana işlem hacminde yükseliş: SOL fiyatı için yeni bir alım sinyali mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni çıkan meme coinler ile güçlenen bir ekosisteme sahip olan Solana, 2023 Kasım ayından bu yana bir yükseliş eğilimi içinde hareket etti. FTX borsasının çöküşünün ardından uzun bir süre gerçek değerinin altında işlem gören ve bu süreçte yeniden toparlanan SOL coin, yatırımcının artan ilgisiyle işlem hacmi açısından da yükselişe geçti. Kripto para piyasasındaki genel hissiyatla birlikte özellikle son 3 ayda yatay bir seyir izleyen altcoin, son 1 ayda yüzde 17.52’lik bir yükseliş gösterdi.

Bununla birlikte SOL ETF’lerine dair beklentilerin artmaya başladığı gündeme geldi. Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinden sonra Solana ETF’sinin SEC’in gündemine gelmesi bekleniyor. Bu gelişmeler arasında SOL aktif adreslerindeki artış, yatırımcı arasında varlığa olan ilginin hızla yükseldiğini gösteriyor.

SOL aktif adreslerdeki artış benimsenme oranını yükseltti

The Block üzerinden elde edilen verilere göre Solana ağındaki aktif adres sayısı 7 günlük ortalamaya göre yükselişe geçti. Aktif adres sayısı ile birlikte yeni adres sayısında da yükseliş yaşandı ve zincir üstü metriklerde önemli büyümler görüldü. Her iki veride de görülen değişim, yüzde 50’nin üzerinde bir artışa işaret ederek işlem hacmindeki son değişiklileri açıklamaya yardımcı oldu. Yeni kullanıcı sayısındaki yükselişle birlikte daha fazla kullanıcının SOL coini tercih ettiği ve bu da benimsenme oranının arttığını gösteriyor.

Solana ağındaki aktif adres sayısı Kaynak: The Block

Bununla birlikte Solan ağındaki meme coin sayısının artması da varlığın benimsenmesine katkı sağladı. Kısa bir sürede 1 milyondan fazla token, Solana ağında işlem görmeye başladı. DEX üzerinde artan işlem hacmi ile de Ethereum’u geride bırakan Solana, konumunu güçlendirirken hakimiyetini de arttırıyor.

Balina hareketlerinde artış ve SOL teknik analiz

Güncel Whale Alert verilerine göre 230,265 SOL token, Kraken üzerinden bilinmeyen bir cüzdana transfer edildi. 39,230,012 dolara karşılık gelen transfer 6 Haziran’da gerçekleşti. Bununla birlikte SOL balina hareketleri ve zincir üstü metriklerdeki büyüme altcoin fiyatına yönelik tahminleri güçlendirdi.

CoinMarketCap’tan alınan güncel grafiğe göre son 24 saat içinde 167 dolar ile 173 dolar arasında hareket eden SOL coin, teknik grafikte yeşil bir mum oluşturdu. Günlük 1,49’luk bir düşüş yaşayan varlığın Göreceli Güç Endekisi (RSI) 55,68 seviyesinde. 20 ve 50 günlük EMA göstergelerinde ise hızlı bir toparlanmanın işaretlerini gösteren SOL coinin fiyatının toparlanma ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor.

solana grafik
Solana teknik grafik / Kaynak: CoinMarketCap

Teknik göstergeler SOL coinin, bir büyüme sürecinde olduğunu işaret ederken olası bir boğa koşusunda varlığın yüksek bir potansiyel sergileyeceği düşünülüyor.

Genişleyen Solana ekosisteminde öne çıkan yeni bir token: Sealana coin

Solana ağına eklenen yeni bir ön satış projesi olan Sealana tombul bir fok balığı maskotu ile dikkat çeker. Amerikan yaşam tarzını yansıtan bir karakter olarak kültürel simgeler üzerine inşa edilen Sealana token, annesinin bodrumunda yaşayan ve altcoin alım satımı ile zenginleşerek büyümeyi hedefleyen bir karakteri ele alıyor. Bu meme coin projesi, ön satış aşaması sona yaklaşırken kullanıcılara uygun fiyatla SEAL token alma fırsatı sunuluyor. Güncel satış fiyatı 0,022 dolar olan ve şu ana kadar muazzam bir artışla 3 milyon dolardan fazla birikim topladığını açıklayan Solana meme coin projesi Sealana, ekosistemin kendine özgü kolay satın alma yöntemleri ile cüzdana eklenebiliyor.

Sealana Tokeni Ziyaret Edin

SEAL tokenler, Solana üzerinden “cüzdana gönder” seçeneği ile zahmetsiz alınırken aynı zamanda cüzdana bağlayarak da tokenları talep etmek mümkün oluyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin