featured

Solana fiyatı kritik bölgede: Ayılar ve boğalar mücadele ederken Peter Brandt uyarıyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fed faiz indirimin ardından piyasa ile birlikte yükselen Solana (SOL) karışık sinyaller veriyor. Eylül ayının başından bu yana 140 doları aşamayan altcoin, piyasadaki iyimserlikle bir miktar toparlanma gösterdi. Ancak teknik grafikte önemli bir dönüm noktasına yaklaşarak yönünü belirlemeye çalışan altcoin fiyatının hangi yöne doğru hareket edeceği belirsizliğini koruyor.

Analist, SOL grafiğine dikkat çekiyor!

Zayıf bir trende hareket eden Solana için güncel bir fiyat tahmininde bulunan analist Peter Brandt, altcoinin alçalan trende dikdörtgen grafik modelini oluşturduğunu açıklayarak önemli destek noktalarını paylaştı. Dikdörtgen modeli, yatay direnç ve destek noktaları arasında fiyatın kırılma noktalarına doğru hem boğa hem de ayı piyasasına yönelebileceğini işaret eder.

Son iki haftadır 135 dolar ile 139 dolar arasında hareket eden altcoin, analistin tahminlerine göre düşüş trendini devam ettirmesi hâlinde 129 dolardan direnç görebilir. Aksine boğaların baskın gelmesi hâlinde 140 doları aşıp 204 dolara ulaşabilir. Analist, altcoin için iki önemli direnç noktası olan seviyeler ile büyük dikdörtgen modelini tamamlayarak 80 dolarlık bir değişim beklediğini açıkladı.

Solana güncel fiyat görünümü

Piyasadaki iyimserlik ile birlikte son 24 saate yüzde 8’den fazla yükselen SOL fiyatı, güncel olarak 138 ile 139 dolar arasında dalgalı bir seyir izliyor. İşlem hacmi yüzde 61 artan altcoinin fiyatı 200 günlük EMA’nın sınırında önemli bir dönüm noktasında.

Solana
SOL EMA ve RSI Kaynak: Coinmarketcap

Bollinger Bandları daralan bir aralıkta volatilitenin düşük olduğunu gösterirken pozitif DI, negatif bölgede yükseliş gösteriyor. RSI değeri 50 seviyesinin üzerine çıkmayı başararak nötr bölge olan 51’de yer alıyor. SOL fiyatı 200 EMA seviyesini (mavi çizgi) aşarsa 140 dolara ve ardından 150 dolara doğru hareket edebilir.

Solana ZK teknolojisi fiyatı destekleyebilir mi?

Solana geliştiricileri ağda daha iyi verim almak için ZK Compression’ın Solana Mainnet-Beta sürümünün yayında olduğunu paylaştı. Solana resmi X hesabında yaptığı duyuruya göre maliyet açısından önemli bir gelişme olan bu yükseltme 1000 kat tasarruf sunuyor.

Depolama ve maliyet açısından daha ölçeklenebilir ve ekonomik olan ZK Compression teknolojisi, Ethereum gibi rakiplere karşı SOL coinin konumunu güçlendirebilir. Bu sayede daha fazla kullanıcıyı çekebilecek olan bu teknolojinin fiyatı destekleyeceği düşünülüyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.