featured

Solana fiyat analizi: Ali Martinez, SOL fiyatında potansiyel bir yükseliş öngörüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoin haberleri: Geçtiğimiz hafta kripto para piyasasında yaşanan dalgalanma ile Solana yatay bir seyir izleyerek dar bir aralıkta mücadele etti. 24 Ağustos Cumartesi günü Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın Fed faiz indirimleri konusundaki haberleri ile Bitcoin fiyatındaki artışın ardından harekete geçen SOL fiyatı, Donald Trump etrafında gerçekleşen siyası olayların da etkisiyle yükseldi.

Bununla birlikte kripto analisti Ali Martinez, önemli bir formasyonu SOL grafiklerinde tespit ederek altcoinin geleceği hakkında tahminde bulundu.

Solana fiyatı neden yükseliyor?

Son yedi gündür oldukça durgun bir hafta geçiren Solana fiyatında grafikler ağırlıklı olarak kırmızıydı. Ancak son iki günde piyasa toparlanması ile birlikte SOL fiyatı yüzde 10 yükseliş sergiledi. Bu yükselişin arkasında ise ABD politikasını yakından ilgilendiren Robert F Kennedy’nin başkanlık seçiminden çekilip Trump’ı desteklemesi ve Solana ETF onaylarına dair haberler var. R.F. Kennedy’nin çekilmesi kripto yanlısı tutumu ile bilinen Trump’ın elini ve kripto sektöründeki iyimserliği güçlendirdi.

Bunun yanında Solana ETF’lerinin Brezilya’da onaylanmaya başlaması SEC’in Solana EFT’lerine karşı tavrını zayıflattı. Ardından Solana’nın Casio ile yeni ortaklığı fiyat üzerinde olumlu bir etki yaptı. Ayrıca bu gelişme altcoinin benimsenme oranını yükseltecektir.

Ali Martinez: SOL grafiğinde yeni bir formasyon

Popüler kripto para analisti Ali Martinez son X paylaşımlarının bir tanesinde Solana grafiğinin genellikle düşüş trendi içinde oluşan Adam ve Havva formasyona doğru şekillendiğini açıkladı. Bir süredir devam eden bir trendin tersine döneceğini işaret eden bu formasyon, V ve U şeklinde iki dipten sonra yükseliş yaşanacağını gösterir. Martinez’e göre SOL fiyatı bu direnç noktasını aşarsa yüzde 33’lük bir artış sergileyebilir. Bu da altcoinin fiyatının 220 dolara ulaşabileceğini gösteriyor.

Solana
Kaynak: X

Ağustos başından bu yana SOL fiyatı, direnç noktası 170 doların altında işlem görüyor. Son bir aylık en yüksek zirvesi 163 dolar seviyesiydi ve güncel yükselişi ile henüz bu seviyeye ulaşamadı. Analistin belirlediği 200 dolara ulaşması için öncelikle 163 dolar direncini aşması gerekiyor.

Güncel SOL analizi

Son olarak SOL grafiğine baktığımızda altcoin yüzde 9,81’lik bir yükselişle 157 dolardan destek görüyor ve yükseliş trendi yüzde 116 artan işlem hacmi ile destekleniyor. Teknik grafiğine baktığımızda 23 Ağustos Cuma günü DMI indikatöründe +DI çizgisi, negatif DI endeksini yukarı yönlü keserek yükseliş trendini işaret etti.

Solana teknik grafik Kaynak: CoinMarketCap

Ayrıca fiyat mumlarının yeşil renkte olan Ichimoku Bulutu içinde işlem görmeye başlaması olumlu bir işaret olarak ele alınır. Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise nötr bölgede 56 seviyesinde yer alıyor. Olumlu sinyaller veren teknik veriler ile altcoinin fiyatı 160 aşarsa beş ay önceki en yüksek zirvesi olan 210 dolara doğru hareket edebilir. Solana toparlanmayı sürdürürken 2024 olimpiyatlardan ilham alan Meme Games gibi oyna-kazan kripto projeleri de dikkat çekiyor.

2024’ün resmi meme olimpiyat oyunları Meme Games

Olimpiyat oyunlarının temasından esinlenerek oluşturulan Meme Games, beş farklı meme karakterinin çeşitli oyunlarda birbiriyle yarışmasına dayanır. Rekabetçi bir oyun temasında gelişen oyun içinde her yarışmacı eşit kazanma şansına sahiptir.

Meme Games oyununda ilk katılımda yüzde 25 bonus kazanma şansı bulunur. Böylece daha fazla kullanıcıyı çekmeye çalışan Meme Games projesi, ön satış aşamasında lansman sonrası fiyat artışına gitmeden MGMES tokenlarını erkenden alma avantajı sunar.

Meme Games’i Ziyaret Edin

1 MGMES tokenı bu yazının yazıldığı sırada 0,0093 dolardan işlem görüyor. Ön satış aşamasında kısa bir sürede 1,093,190 ABD doları toplayarak topluluk açısından güçlenmeye başlayan proje, lansman sonrası yüksek potansiyeli kriptolar arasına girebilir. Son olarak staking avantajına da sahip olan Meme Games, yıllık yüzde 492 pasif getiri sunar. Erken alımdan yararlanmak için MGMES tokenlarını ETH, USDT ve BNB üzerinden cüzdana eklemek mümkündür.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *