featured

Solana, Ethereum’un izinden mi gidiyor? Kripto uzmanından çarpıcı SOL fiyat tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası 28 Ağustos’ta BTC’nin 58 bin dolara gerilemesi ile endişe verici kayıplar yaşadı. Kripto piyasa değeri yüzde 4 düştü ve panik satışları tetikleyerek 2.07 trilyon dolara geriledi. Bitcoin ile korelasyon içinde olan SOL, ETH, ADA, XRP gibi coinler yüzde 3 ile 6 arasında değer kaybetti.

İkinci büyük meme coin Ethereum yüzde 3 gerilerken Solana yüzde 6,22 düştü. Kayıplar sürerken ETH ve SOL grafikleri arasında benzer bir fiyat ilişkisi yakalayan kripto uzmanı Benjamin Cowen, Solana’nın lider meme coine benzer bir tablo çizebileceğini düşünüyor.

Solana fiyatı yüzde 30 düştü

2024’ün başından bu yana altı aylık bir zaman diliminde Solana fiyatı yüzde 30’un üzerinde değer kaybetti. Piyasadaki genel düşüş eğilimi ile birlikte yüzde 8 değer kaybeden altcoin 143 dolardan işlem görüyor. 154 dolarlık direncin altında işlem gören kripto paranın işlem hacmi yüzde 30 arttı.

Solana
SOL güncel grafik Kaynak: CoinMarketCap

Ethereum fiyatında ise yüzde 4,33’lük bir geri çekilme yaşandı. 2024 yılındaki zirvesi 4,091 dolardan 2,400 dolara gerilemesi ile yüzde 41 değer kaybetti. Güncel olarak 2,466 dolardan işlem gören ETH, piyasa hakimiyeti yüzde 14 ve Bitcoin fiyatındaki düşüş kadar olmasa da altcoinleri etkiliyor.

Kripto uzmanı SOL ve ETH fiyat hareketlerini karşılaştırdı

Kripto paralar hakkında analizler paylaşan Benjamin Cowen son X gönderilerinin birinde SOL/BTC ve ETH/BTC işlem grafiklerini paylaştı. Altcoinlere ait geçmiş grafikleri karşılaştırarak trend benzerlikleri ile SOl coinin Ethereum grafiğine benzer bir süreç izlediğini açıkladı.

Cowen’in ele aldığı uzun vadeli grafik ilk olarak ETH/BTC hareketlerini inceliyor. Buna göre ETH 2018’de yüzde 90 düştü ve boğa piyasasında yüzde 500 yükseldi. Son olarak yeniden bir düşüş trendine girdi.

SOL/BTC grafiğinde ise Ethereum ile benzer bir tablo yakalayan Cower, altcoinin Ethereum’u takip ettiğini düşünüyor.

Grafiklere göre SOL coinin yüzde 500’lük yükseliş çizgisinde olduğu bunun ardından ETH’de olduğu gibi muhtemelen 2024’ün son çeyreğinde bir düzeltme sürecine gireceğini açıkladı. Bu grafiğin gerçekleşmesi hâlinde SOL fiyatı 100 doların altına düşecek ve bu da en az yüzde 30’luk bir düşüş anlamına geliyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.