featured

Solana ekosisteminde kayıplar büyüyor! BONK ve WIF yeniden toparlanacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Solana ekosistemi ağustos ayında önemli kayıplar yaşadı ve son 24 saate yüzde 3’ün üzerinde değer kaybetti. Ekosistemin işlem hacmi yüzde 5 gerilerken başta Solana olmak üzere ağdaki diğer altcoinler ve meme coinler yüzde 6’nin üzerinde geri çekildi. Bu düşüş, kripto piyasasında Bitcoin’in günlük hareketinin etkisiyle gerçekleşmiş olmasına rağmen Solana meme coinleri, son üç haftadır SunPump rekabeti ile güç kaybetmişti.

Render ve Solana en çok değer kaybeden altcoinler oldu

Yüksek potansiyeli altcoinlerden Solana, yüzde 9’lük düşüşle son bir günde en çok değer kaybeden altcoin oldu. Aktif adres sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasına rağmen değer kaybı dikkate değerdi. Ağ etkinliğindeki artışla birlikte aylık 30 milyon aktif adrese ulaşan altcoinin TVL’si 5,15 milyara çıkarak kullanılabilirliğin arttığını gösterdi. Son olarak 150 doların üzerinde tutunamayan Solana fiyatı, 133 dolardan işlem görüyor.

Solana
Solana ekosistemi güncel fiyat tahmini / Kaynak: CoinmarketCap

Solana altcoinleri arasında en çok değer kaybeden ikinci kripto para yüzde 13’lük geri çekilme ile Render oldu. AlArt ile ortaklık kurarak kullanıcılara yapay zeka desteği sunan altcoin, kritik direnç noktası 6 doların altına düşerek 4,95 dolara geriledi. Son olarak Solana ekosistemindeki önemli altcoinlerden olan LINK yüzde 7 düştü ve 10 dolarda tutunmaya çalışıyor.

WIF ve BONK spekülasyonların ortasında düşüyor

Fiyatı son bir günde yüzde 12 gerileyen WIF token yeni balina hareketlerine konu oluyor. Geçtiğimiz işlem gününde 643 bin WIF tokenı satın alan balina toplamda 28.66 milyon tokene sahip oldu. Stratejik balina hareketi ile fiyatında bir güçlenme beklenmesine rağmen meme parası düşüş trendi içinde hareket ediyor. RSI endeksi 40 kadar gerilemesi aşırı satım bölgesine doğru bir endişeyi akıllara getirdi. En iyi meme coinlerden WIF token düşmeye devam ederse son bir ayın en düşük seviyesi 1,14 dolara kadar gerileyebilir.

WIF coin güncel fiyat grafiği Kaynak: CoinMarketCap

Son bir haftanın en düşük seviyesine gerileyen BONK fiyatı, yüzde 9 düşerek 0.00001705 dolardan işlem görüyor. Kritik bir seviyede hareket eden meme coinin RSI 37’ye gerilerek aşırı satım bölgesine doğru düşüyor. 50 EMA değeri 0.000021 ile fiyatı üzerinde hareket etmesi düşüşlerin kısa vadeli olma olasılığını güçlendiriyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.